Logo demeierijboxtel.nl
De richtlijnen en FAQ’s zijn vermeld op www.molens.nl/vragen-corona-crisis
De richtlijnen en FAQ’s zijn vermeld op www.molens.nl/vragen-corona-crisis (Foto: )

Molens openen weer hun deuren voor publiek

Sinds maandag zijn veel molens in ons land weer te bezoeken, nu de maatregelen door de Rijksoverheid worden versoepeld. Op molens zullen maatregelen getroffen worden om de veiligheid en gezondheid van vrijwilligers en bezoekers te waarborgen. Ook veel molenwinkels zijn weer open of breiden hun openingstijden uit. Molenaars zijn blij dat ze weer kunnen draaien en malen voor het publiek.

REGIO - Directeur Nicole Bakker van de landelijke molenvereniging De Hollandsche Molen: "We zijn verheugd dat molens weer in beperkte mate publiek kunnen ontvangen. Dat is een signaal dat het langzaam aan weer de goede kant opgaat."

Toch blijft waakzaamheid geboden. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld en worden er maatregelen getroffen onder meer om de 1,5 meter afstand en hygiëne te waarborgen. De vereniging heeft zich hier samen met Het Gilde van Vrijwillig Molenaars (GVM) en het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) hard voor gemaakt. De richtlijnen zijn gedeeld met alle molenorganisaties en de aangesloten leden.

"Het is belangrijk dat de richtlijnen gevolgd worden, we hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat en kijken er naar uit dat het publiek weer kan genieten van de molens."

Meer berichten