Logo demeierijboxtel.nl
Ilse Veenstra (l) en Anouk Bressers met het ticket voor de finale van Vakkanjer Scout.
Ilse Veenstra (l) en Anouk Bressers met het ticket voor de finale van Vakkanjer Scout. (Foto: )

SintLucas-leerlingen halen finale Vakkanjer Scout

SintLucas vmbo-leerling Anouk Bressers uit Liempde heeft samen met klasgenoot Ilse Veenstra uit Best de finale gehaald van de Vakkanjer Scout techniekwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld om jongeren meer te interesseren voor techniek. Opdracht voor dit jaar: ontwerp een schoolplein dat scholieren aanzet tot bewegen.

BOXTEL - Ilse en Anouk bedachten ‘obstakelrennen’. Ilse: “Het is een parcours dat je vanaf het begin tot het eind helemaal moet volgen. Er zijn verschillende klimelementen op verschillende levels. Het is de bedoeling dat je het parcours zo snel mogelijk aflegt." Anouk vult aan: “We hebben allerlei obstakels en een chillhoek. In de dobbelstenen zitten boxen, je mag dan zelf bepalen welke muziek je wilt horen. En alle lampjes zijn op zonne-energie.” Hoe de twee SintLucas-leerlingen op het idee kwamen: “Het ontstond, omdat we een schoolplein moesten maken wat niet snel saai is. Anouk wilde iets met obstakels doen en ik wilde iets met snelheid doen dus dat hebben we gecombineerd”, vertelt Ilse.

Op 10 en 11 juni vindt de finale van Vakkanjer Scout plaats via een live-uitzending die online uitgezonden wordt. Anouk: “Wij vinden het supergaaf dat we door zijn naar de finale en dat we al zo ver zijn gekomen. Nu gaan we voor de winst!” Meer info over Vakkanjer Scout is te vinden op www.vakkanjers.nl/finale.

www.vakkanjers.nl/finale

Meer berichten