Logo demeierijboxtel.nl
Na 1 september worden weer meer activiteiten opgepakt, zoals de Kids Clubs, het Tienerwerk en eventueel het Bijbelinloopuurtje.
Na 1 september worden weer meer activiteiten opgepakt, zoals de Kids Clubs, het Tienerwerk en eventueel het Bijbelinloopuurtje. (Foto: )

Langzaamaan weer naar de kerk

Redactie

In totaal plaats voor dertig kerkbezoekers

Televisie-missen gaan voorlopig door

Op zaterdag 4 juli starten de weekendvieringen in alle kerkdorpen, als de voorgenomen versoepeling van de maatregelen door de overheid kan worden doorgezet. Per H. Mis kunnen dan veel meer dan 30 kerkbezoekers een plaats krijgen en als het mogelijk is tot 100. De televisie-missen vanuit de Sint Jans Onthoofdingkerk in Liempde gaan elke zondag in de huidige vorm door. Tot slot, blijf opletten: moet u hoesten, heeft u verkoudheidsklachten of heeft u koorts? Blijf dan thuis!

Sinds dinsdag worden de doordeweekse missen in de Sint-Petrusbasiliek hervat. Deze beginnen zoals gebruikelijk om 9.00 uur. De weekendmissen op zaterdag en zondag in alle vier de kerkdorpen worden met ingang van zaterdag 4 juli weer opgestart. Hoeveel en in welke vorm wordt nog nader bekeken.

BOXTEL - Vanaf 1 september, dus na de zomervakantie, worden de meeste reguliere activiteiten binnen de parochie weer in gang gezet. Hoe, voor wie en ook hier in welke vorm wordt nader bekend gemaakt.

Na de mededelingen van de overheid vorige week over de voorgenomen versoepelingen van de beperkende maatregelen in verband met het uitgebroken coronavirus hebben de bisschoppen die versoepelingen vertaald naar het samen kunnen vieren van de eucharistie. Ook naar andere activiteiten zoals kerkelijke uitvaarten, doopsel, Eerste H. Communie en het Vormsel. Op basis hiervan heeft het bestuur van de HHP een stappenplan vastgesteld. Per 2 juni worden de doordeweekse missen in de Sint-Petrusbasiliek opgestart. Met ingang van 15 juni kan de H. Communie weer op de hand worden uitgereikt. Per 4 juli starten alle weekendvieringen weer op zij het met aangepaste tijden, de informatie hierover volgt. Per 1 september starten weer veel van de reguliere parochieactiviteiten. De doordeweekse missen starten alleen in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Voor dit bezoek hoeft u zich niet aan te melden. "Maar uw naam en dag van kerkbezoek moeten we bij binnenkomst wel noteren. Ook wordt u gevraagd of u gezondheidsklachten heeft en of u ter plekke uw handen wilt desinfecteren. U volgt binnen de uitgezette looproute en u houdt te allen tijde anderhalve meter afstand. Binnen kunt u plaatsnemen op een van de daartoe gemarkeerde zitplaatsen. In totaal is er voor 30 kerkbezoekers plaats. Pas vanaf 15 juni kan de communie weer op de hand worden uitgereikt." De bijdrage aan de collecte stopt u na afloop in geplaatste collectebus. U kunt deze bijdrage ook per bankoverschrijving overmaken, eventueel voor meerdere keren tegelijk.

Meer berichten