Logo demeierijboxtel.nl
Alex en Agnes van Son hebben een gezamenlijke passie voor koken en een eigen site vol recepten. foto: Arno van Son
Alex en Agnes van Son hebben een gezamenlijke passie voor koken en een eigen site vol recepten. foto: Arno van Son (Foto: Arno van Son)

Liempdse 'Husse met je neus ertusse'

De site herbergt een assortiment van allerlei gerechten

Wendy van Lijssel

Als 15-jarige begon ze met het maken van kleine hapjes, maar de echte liefde voor kokkerellen begon na haar huwelijk waarbij ze zelf kon bepalen wat er op tafel kwam. Een hobby die door de jaren heen behoorlijk uit de hand liep en Agnes van Son uit Liempde naadloos doorgaf aan haar zoon Alex. Ze koken al jaren samen en vier jaar geleden besloten ze de decennialang gespaarde recepten in kaart te brengen. Daarmee werd hussemusse.nl geboren.

LIEMPDE – Koken is de gezamenlijke passie van Agnes en haar zoon Alex. Diverse keren per jaar wordt samen gekookt voor familie, vrienden of elkaar. Het varieert van een 4 of 5-gangen diner, een buffet tot een uitgebreide barbecue en al het andere denkbare op dat gebied. “Alex heeft het koken met de paplepel ingekregen. Hij was er vanaf jonge leeftijd altijd bij als ik aan het koken was. Gaandeweg begon hij me te helpen. Het was toen en is nog steeds ons momentje”, stelt Agnes. Nog vóór het online tijdperk begon zij, decennia geleden met het verzamelen van recepten. Ze knipte ze uit kranten, haalde ze uit tijdschriften en schreef ze op in schriften. Gaandeweg kocht ze ook steeds vaker kooktijdschriften en soms een kookboek. Doordat sommige ingrediënten moeilijk te verkrijgen waren begon ze met experimenteren. Daarmee kregen bestaande recepten direct een eigen twist. Dat is overigens nog steeds zo, want: “We nemen het zelden tot nooit een op een over. Die we krijgen of ergens lezen stemmen we af op onze smaak en manier van koken. We verzinnen er ook zelf”, vertelt Agnes. Ze voegt toe: “Wij koken met gemakkelijk verkrijgbare producten. Dat maakt dat we er sowieso vaak een eigen draai aan moeten geven.” De genoemde verzamelwoede leidde tot dozen vol recepten die allemaal door elkaar lagen. “Vier jaar geleden was ik er op zoek naar een waarvan ik zeker wist dat het ‘ergens’ moest liggen. Alex stelde vervolgens voor om een site te maken met alles wat er was. Dan konden we alles ook gemakkelijk terugvinden”, blikt Agnes terug. Ze lacht: “Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het was een mega klus om alles te ordenen. We zijn tijden doende geweest om ook alles opnieuw te bereiden, het op de foto te zetten en er een tekst bij te maken. We doen alles zelf.” Over de naam hoefde niet lang nagedacht te worden. Als Alex als menneke zijn moeder vroeg wat er gegeten werd was het standaard antwoord ‘Hussemusse’. Op de verbaasde, ‘wat is dat’ vraag klonk dan: ‘Husse met je neus ertusse.’ De site herbergt een enorm assortiment aan gerechtjes, hapjes, drankjes en eigenlijk te veel om op te noemen. Wekelijks komen er nieuwe recepten bij. De lol is er bij Agnes en Alex nog lang niet vanaf: “Het is heel ontspannen en plezierig om samen te koken”, om lachend te besluiten: “En het aansluitend lekker op te eten.” www.hussemusse.nl

Meer berichten