Logo demeierijboxtel.nl
Het Rondje Boxtel voordat corona uitbrak. Foto: Archief/Ad van de Wetering.
Het Rondje Boxtel voordat corona uitbrak. Foto: Archief/Ad van de Wetering. (Foto: )

Kanoërs De Pagaai weer het water op

Redactie

Liefhebbers kunnen weer het water op

Het vaarseizoen bij kanovereniging De Pagaai uit Boxtel kan van start gaan. Het Rondje Boxtel wordt namelijk op donderdag 21 mei (Hemelvaart) opgepakt. Uiteraard in ietwat aangepaste vorm.

BOXTEL - Voor de goedkeuring van de gemeente Boxtel zijn namelijk de nodige maatregelen getroffen met het oog op het corona-virus. Het goedgekeurde protocol van De Pagaai is ter plekke aanwezig en wordt ter plaatse uitgelegd. Voorlopig is de kantine van het clubhuis nog gesloten, net als de douches en toiletten.

Tocht langs allerlei bezienswaardigheden

"Nadat vrijwilligers van kanovereniging de Pagaai het afgelopen voorjaar allerlei klussen hebben uitgevoerd, zoals onderhoud aan de kano’s, hun clubhuis en het snoeien van de buitenaccommodatie, mag het vaarseizoen weer van start gaan met het alom bekende Rondje Boxtel. Het Rondje Boxtel, met een afstand van ongeveer negen kilometer kan in zo'n twee en een half uur worden gevaren. De tocht voert u langs allerlei bezienswaardigheden: Classic Park, Kasteel Stapelen, Centrum van Boxtel, de befaamde glijgoot met zijn 35 meter lengte en Selissen, met het oude slachthuis Heerewaerde, de Geitenwei en waterschap De Dommel."

Dieren

Verder treft u tijdens het varen allerlei dieren op de route zoals zwanen, eenden en waterhoentjes. Soms kun je de Schotse Hooglanders tegenkomen. Ook tref je langs de meanderende Dommelkant vissers aan. "Zoals je ziet een ontspannende en relaxte activiteit voor jong en oud. Niet voor niets vernoemd onder de Parel van Boxtel."

De eerste kanotocht is te maken op Hemelvaartsdag. De start is dan tussen 10.00 en 13.00 uur. Verder kunt u op zaterdagen en zondagen ook het water op tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Voor groepen moet men een afspraak maken. Het clubgebouw van de Pagaai ligt aan de Voetboog 7. Vanaf hier vertrekken de kanoërs. Ook komen ze hier voldaan weer terug.

Clubhuis De Pagaai ligt aan De Voetboog 7 in Boxtel. Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur, op dagen dat de kanovereniging open is. Varen kost zeven euro per persoon. Meer via 0620082982 (na 18.00 uur), 0411671022 of via contact@depagaai.nl

Meer berichten