Logo demeierijboxtel.nl
Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.
Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. (Foto: )

NL-Alert controlebericht ook op NS-vertrekborden

Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Noord-Brabant. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

BOXTEL - Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen. NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oortjes gebruikt. NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

www.nl-alert.nl

Dit moet je doen bij een NL-Alert

1. Lees meteen het bericht.

2. Volg het advies op.

3. Informeer en help de mensen om je heen.

Meer berichten