Logo demeierijboxtel.nl
Nog heel even is eigenares Gerrie van Heerebeek druk doende in haar winkel Lingeriezaak Foundation Bekkers.
Nog heel even is eigenares Gerrie van Heerebeek druk doende in haar winkel Lingeriezaak Foundation Bekkers. (Foto: )

Deur dicht bij Lingeriezaak Bekkers

tegenwoordig wordt dit shapewear genoemd

Wendy van Lijssel

“Ik ga zeker het klantencontact missen, maar de administratie niet”, aldus Gerrie van Heerebeek. Na er bijna 35 jaar ziel en zaligheid ingelegd te hebben en 6-daagse werkweken sluit zij met ingang van 1 juli de deuren van Lingeriezaak Foundation Bekkers aan de Rechterstraat 30 in Boxtel. Tot dat moment is er een leegverkoop en gaat alle lingerie, bad-, nacht- en ondermode met korting van de hand.

BOXTEL - Al in 1963 opende C. Bekkers de Vroom aan de Rechterstraat 30 in Boxtel Lingeriezaak Foundation Bekkers. Een winkel voor dames die zich toespitste op lingerie, bad-, nacht- ondermode en later ook mammacare. Door een uitstekende service, een kwalitatief goed assortiment, adequate kennis en oog en oor voor de klanten groeide de winkel uit tot een begrip in Boxtel en verre omgeving.

Nadat zij er drie jaar werkzaam was, sprong Gerrie van Heerebeek in het diepe en nam zij in 1989 de winkel over waarbij ze de naam in ere hield. Ze hield vast aan het goede, bewoog mee met de tijd en volgde met succes een opleiding voor mammacare. Dat wil zeggen dat zij als gediplomeerd mammacare adviseuse dames die een borstamputatie of borst besparende operatie hebben ondergaan adviseert en helpt bij een goed passende prothese. Gerrie staat intussen bijna 35 jaar aan het roer van Lingeriezaak Foundation Bekkers en zag door de jaren heen wel het een en ander veranderen.

“Ik heb nog gewerkt met allerlei soorten corsetterie. Zelfs met veters. Die zijn allemaal verdwenen en hebben plaats gemaakt voor mooie body’s”, vertelt ze om toe te voegen. “Tegenwoordig wordt dit soort ondermode shapewear genoemd.” Laatstgenoemde is een mooi woord voor corrigerend ondergoed. Een ding bleef fier overeind. “De basis moet goed zijn. Als je onderkleding draagt die niet goed past of mooi zit, is dat altijd te zien in de bovenkleding”, stelt Gerrie resoluut.

Het besluit om ermee te stoppen was om te beginnen best lastig. De pijn is, zo laat ze weten, intussen echter bijna geleden. “Ik heb dit al langer geleden besloten en ben er naartoe aan het werken”, stelt ze. De Lingeriezaak kan nog bezocht worden tot 1 juli. Dan sluiten de deuren. Tot die tijd kunnen er met korting nog spullen gekocht worden. Gerrie is trots dat ze met hard werken een enorme klantenkring opbouwde die tot ver uit de omgeving haar winkel weet te vinden. “Ik ga het contact met alle klanten zeker missen. Sommigen kwamen hier decennialang. Daar bouw je een band mee op. Soms was ik bijna een maatschappelijk werkster”, aldus Gerrie om lachend toe te voegen: “Maar de administratie ga ik zéker niet missen.” Hoewel het momenteel druk is, verheugt ze zich al op een lege door haar zelf in te vullen agenda. Opgewekt: “Ik houd van tuinieren en volgend jaar ga ik op de fiets naar Santiago de Compostela.”

Meer berichten