Logo demeierijboxtel.nl
In Esch wordt gewerkt aan een Brabantse vlag met het wapen van Esch.
In Esch wordt gewerkt aan een Brabantse vlag met het wapen van Esch. (Foto: )

Esch laat de eigen vlag fier wapperen

Bij plaatselijke activiteiten overal eigen vlaggen in Esch

Wendy van Lijssel

De Brabantse vlag mét ook het wapen van Esch. Het was er nog niet, maar gaat er wel heel snel komen. Dorpelingen of mogelijk ook oud-plaatsgenoten die deze bijzondere driekleur binnenkort uitbundig willen laten wapperen kunnen het bijzondere doek gaan bestellen. Een actie die niet voor eigen gewin is, maar een waarbij de opbrengst bestemd is voor het plaatselijke dameskoor Innovation.

ESCH - De online opmerking en vraag van een dorpeling eind april ‘dat hij steeds meer Brabantse vlaggen zag wapperen waarin ook het wapen van het dorp of stad stond en of er soms ook iets dergelijks was met het wapen van Esch’, leidde tot veel enthousiaste reacties. Dusdanig dat hoewel iets dergelijks er niet was, er gelijk in actie werd gekomen om te zorgen dat het er wel komt.

Angela Rovers van het plaatselijke cadeauwinkeltje Gezellig, Arie van der Weide van Design in Brabant en Michel van de Sande van Ons Café staken gelijk de koppen bij elkaar. “De saamhorigheid in Esch is altijd groot. We steunen elkaar. Zeker in tijden van nood. De vlag onderstreept dat we samen sterk staan en geeft een gevoel van verbinding. Het is verder ook gewoon heel leuk”, motiveert Angela enthousiast.

Belangrijk te melden is dat genoemde ondernemers geen cent rijker worden van het hele gebeuren. Sterker nog. Er werd gelijk afgesproken om de eventuele opbrengst te doneren aan een plaatselijk goed doel. Het hoeft geen betoog dat het Arie verantwoordelijk werd gemaakt voor het ontwerp. Verder boog het drietal zich de afgelopen weken over de mogelijkheden qua materiaal, inkoop en prijs. Goed werk heeft niet altijd veel tijd nodig. “Er is een mooi ontwerp gemaakt en in het woud van vlaggen in allerlei materialen hebben we er eentje gekozen waarbij een en ander digitaal geprint wordt op polyester. Dat is kwalitatief goed en betaalbaar”, aldus Angela.

De vlaggen gaan € 20,- kosten en kunnen besteld worden bij angela@gezellig-gifts.nl. Verwacht wordt dat de eerste vlaggen over circa twee weken geleverd worden. Die kunnen dan opgehaald worden bij Gezellig. Het winkeltje is op woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Van de opbrengst wordt een grote vlag bij de haven gerealiseerd. Het overige is bestemd voor dameskoor Innovation uit Esch. Naast 'thuis' worden normaliter in de regio optredens verzorgd.

Deze zijn blij met het gebaar dat als een grote verrassing komt. “We zijn aan het sparen om onze 25-jaar oude geluidsinstallatie te vervangen. Deze actie is dan ook erg welkom. We zijn er erg blij mee”, aldus het bestuur van Innovation. Uiteraard kan niet voorspeld worden wat de opbrengst gaat worden, maar: “Ik hoop dat Esch deze eigen vlag omarmt”, aldus Angela opgewekt. Ze droomt hardop: “Het zou mooi zijn als in de toekomst bij plaatselijke activiteiten deze vlaggen overal in het dorp wapperen”, om met een lachje te besluiten: “En dat je een buitenbeentje bent, als je er geen hebt.”

Meer berichten