Logo demeierijboxtel.nl
Patrick van den Aker is running all over the world voor KiKa en loopt het einde van het jaar een marathon in Londen en Valencia.
Patrick van den Aker is running all over the world voor KiKa en loopt het einde van het jaar een marathon in Londen en Valencia. (Foto: )

Over de hele wereld rennen voor KiKa

Al enkele jaren neemt Patrick van den Aker uit Boxtel voor KiKa deel aan marathons over de hele wereld. Daarbij dient hij geld in te zamelen en organiseert hij allerlei activiteiten zoals met Kerst, Sinterklaas en de Club van 26 Mile voor ondernemers uit Boxtel en omgeving. Op 4 oktober loopt Patrick de marathon in Londen en op 6 december rent hij in Valencia. Tokio staat in 2021 op het programma. Uiteraard telt elke euro. Voor informatie en donatie zie www.patrickrentvoorkika.nl

Patrick rent voor KiKa

Ik wil de Big Six lopen en minstens € 50.000 inzamelen

Wendy van Lijssel

Een aantal jaren geleden stelde Patrick van den Aker uit Boxtel zich tot doel om maximaal drie marathons te lopen waaronder die in New York voor KiKa. Intussen zamelde hij ruim € 30.000 euro in voor laatstgenoemde en verruimde hij zijn doelstelling want: “Ik ben bij de KiKa familie gekomen, wil de ‘Big Six’ lopen en met acties op zijn minst € 50.000 voor dit goede doel inzamelen.”

BOXTEL – Hij sportte wel een beetje, maar was niet fanatiek en had last van een dubbele hernia én overgewicht toen Patrick van den Aker in 2008 aan de wandel ging. “Minimaal drie kwartier wandelen zorgde dat de pijn verdween. Ik liep daarom (bijna) hele dagen”, blikt hij vrolijk terug en vervolgt: “Vervolgens besloot ik deel te nemen aan de 4-daagse van Nijmegen en de Kennedymars (80 kilometer) te lopen. Dat deed ik. Erna ben ik 2 á 3 keer in de week gaan ‘spinnen’. Toen dat een keer door omstandigheden niet door ging, besloot ik om te gaan hardlopen. Tot mijn verbazing kon ik dat gelijk 10 kilometer volhouden.” Dat smaakte dusdanig naar meer dat hij daarop bedacht te trainen voor deelname aan een marathon (42,195 kilometer). “Om dat verantwoord te doen trok ik er een paar jaar voor uit”, stelt hij. In 2016 liep hij zijn eerste marathon in Eindhoven. “Het was heel zwaar, maar ik haalde het binnen 4 uur. Dat was wel een dingetje voor me", lacht hij Zijn voornemen was om er maximaal drie te lopen. Na Eindhoven volgde Rotterdam en als laatste wilde hij graag deelnemen aan de marathon van New York. Omdat deze lopers vanuit de hele wereld trekt en er een maximum startbewijzen is, zocht Patrick daarom een andere weg. Die vond hij bij KiKa. Goede doelen ontvangen namelijk een aantal startbewijzen. Als tegenprestatie wordt echter gevraagd om geld in te zamelen. Hoewel hij daar om te beginnen tegenop zag, besloot hij er toch voor te gaan. “Ik heb me in 2017 ingeschreven en had anderhalf jaar om bijna € 6000,- in te zamelen. Binnen 4 maanden had ik dat geld bij elkaar. Sterker nog. Ik had zoveel geld ingezameld dat ik ook deel kon nemen aan de marathon in Berlijn. Dat heb ik dan ook gedaan”, vertelt hij enthousiast. Ook die van New York kan intussen afgevinkt worden. “De skyline van Manhattan, de zon op het vrijheidsbeeld en het publiek langs de route. Het was écht fantastisch”, verzucht hij. De KiKa bijeenkomsten zorgde ervoor dat hij nog meer betrokken raakte én niet afhaakte na New York. “Ik wil voor KiKa de Big Six lopen. Zo worden de grootste marathons in de wereld genoemd. Berlijn, New York en Chicago heb ik al afgevinkt. Londen en Valencia ga ik op het einde van dit jaar lopen. Tokio in 2021 en voor die in Boston moet ik me later kwalificeren. Ik heb inmiddels ruim € 30.000 ingezameld, maar ik ga door tot minimaal € 50.000”, aldus Patrick. Dan: “Ik ben wekelijks 5 tot 10 uur doende voor KiKa en heb er eigenlijk een baantje bij”, om tevreden te besluiten: “Ik ben bij de Kika familie terecht gekomen.”

Meer berichten