Logo demeierijboxtel.nl
Brass ’n Woods krijgt onder andere twee overdekte mainstages, foodtrucks, bars en een camping. Bijzonder is dat het publiek met nadruk wordt uitgenodigd blaasinstrumenten mee te brengen.
Brass ’n Woods krijgt onder andere twee overdekte mainstages, foodtrucks, bars en een camping. Bijzonder is dat het publiek met nadruk wordt uitgenodigd blaasinstrumenten mee te brengen. (Foto: )

Brass 'n Woods uitgesteld, mogelijk toch op Velder

Brass ’n Woods, het nieuwe driedaagse blaasmuziekfestival dat voorzien was voor deze zomer, verhuist naar volgend jaar. Nu alle publieksevenementen voorlopig zijn geschrapt, zet de organisatie in Liempde haar kaarten op juli of augustus 2021.

LIEMPDE - De coronacrisis maakt dat de initiatiefnemers hun ambities opnieuw uitstellen. Brass ’n Woods is bedoeld als een groots festival rond alle vormen van blaasmuziek. Professionele brassbands, beroemde orkesten en solisten – klassiek, jazz, pop, rock – maar ook balkangroepen, Egerländer kapellen en amateurs van fanfares en feestorkesten.

Velder

De zoektocht naar een vrije en geschikte plek – de gedroomde locatie, landgoed Velder, was volgeboekt - zette de organiserende Stichting Muziekwoud dit voorjaar al enigszins onder druk. Het besluit tot uitstel, nu vanzelfsprekend vanwege de coronacrisis, biedt mooie kansen om straks tot de ideale line-up en locatie te komen, aldus Maarten Termeer van Muziekwoud. "Mogelijk komt landgoed Velder weer in beeld. De sfeer is er uniek, de faciliteiten zijn er, en de groene omgeving doet recht aan het karakter van het evenement. En we krijgen nu extra tijd om alle acts van ons verlanglijstje te boeken.”

Meer berichten