Logo demeierijboxtel.nl
Besloten vieringen op zondag
in de Sint Jans Onthoofdingkerk van Liempde.
Besloten vieringen op zondag in de Sint Jans Onthoofdingkerk van Liempde. (Foto: )

Tot en met Pinksteren geen missen

Redactie

Misintenties van de vier kerkdorpen in de televisiemis

Bezetting secretariaat

De bezetting van het secretariaat is anders geregeld: er maar één persoon aanwezig, de rest werkt thuis. Graag alle vragen en zaken over de parochie telefonisch afwerken: niet op bezoek komen. Voor Dommelland stemt u af op KPN-Telfort-XS4ALL (zender 1.465) in Esch niet, Ziggo (zender 47), T-Mobile (zender 849), glasvezelnet Solcon (zender 811), Tele2 of andere provider.

In verband met de coronacrisis worden alle missen en vieringen in alle vier de geloofsgemeenschappen (kerkdorpen) en verzorgingstehuizen tot en met Pinksteren (31 mei) afgelast. Dat laat de Heilig Hartparochie weten. Alleen de zondagsviering in Liempde gaat door, deze begint om 9.30 uur. Dit is een besloten viering die via de televisie wordt uitgezonden.

BOXTEL - Deze zondagsvieringen worden via Omroep Dommelland uitgezonden. "Tevens hebben we tot nader order op advies van de bisschoppen maatregelen genomen. Op zondagen is er om 9.30 uur een besloten viering in de Sint Jans Onthoofdingkerk in Liempde. Deze missen zijn niet voor het publiek toegankelijk." Daarnaast is er een dagelijkse online dagopening- en sluiting. Deze is via een live streamings-dienst te volgen. Kerkelijke uitvaartdiensten en huwelijken kunnen in overleg met de pastoor worden gepland. Deze worden zo sober en klein mogelijk gehouden: maximaal 30 personen. Ook hier gelden alle strikte maatregelen voor afstand, gezondheid en hygiëne.

De heilige communie wordt niet uitgereikt én ook niet thuisbezorgd (tot 31 mei). Ditzelfde geldt voor bijeenkomsten in geval van het toedienen van het H. Doopsel. In Boxtel is de basiliek in het weekend geopend voor bezinning en gebed: op zaterdag van 18.45 tot 19.15 uur en op zondag van 11.00 tot 12.30 uur. Op vrijdagochtend is de basiliek ook geopend voor bezinning, gebed en het ontsteken van een kaarsje; er is dan voorlopig geen kopje koffie. Houd afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter).

In Esch en Liempde is de kapel onder de toren dagelijks geopend en in Lennisheuvel de kapel achter in de kerk. Op zondagochtenden is ook de Sint-Willibrorduskerk in Esch geopend van 10.00 tot 11.00 uur. Alle misintenties van de vier kerkdorpen worden in de televisiemis in Liempde gelezen en in een later tijdstip met betrokkenen opnieuw ingepland. Nieuwe misintenties kunnen voor 31 mei en later worden opgegeven. Alle bijeenkomsten in het Pastoraal Centrum zijn geschrapt. Ook de concerten in de Sint-Petrusbasiliek en mogelijk in andere kerken gaan niet door.

Meer berichten