Logo demeierijboxtel.nl
De benoemde inwoners werden telefonisch gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding.
De benoemde inwoners werden telefonisch gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding. (Foto: )

Een hele aparte Lintjesregen

Redactie

Op de jaarlijkse Lintjesregen van vrijdag 24 april reikte burgemeester Van Meygaarden, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koninklijke onderscheidingen (in de Orde van Oranje Nassau) uit. Het was dit jaar vanwege de coronacrisis een aparte beleving. De benoemde inwoners werden telefonisch gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding. De versierselen worden later dit jaar uitgereikt.

BOXTEL - Mevrouw Sevim Atalay, de heer Nico van de Wiel, de heer Gerard Buiks, de heer Christ van Eekelen en de heer Frank van de Schans werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Paul van Alphen werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van Alphen is onder meer medeoprichter en voorzitter van de Stripe Big Band Boxtel. Hij organiseerde mede de optredens en evenementen. Ook is hij sinds 2000 bestuurslid van de Stichting Vrienden van Belapdi.

De stichting behartigt de belangen van (ouders van) kinderen met een verstandelijke beperking in Belarus. Daarnaast bekleed hij verschillende functies bij onder meer Podium Boxtel, Boxtel’s Harmonie, de musical Jesus Christ Superstar en stichting Met je Hart.

"Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gesteld wordt dat zonder zijn inzet het aanbod aan kunst en cultuur in Boxtel schraal zou zijn. Gelet op de buitengewone aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, met als zwaartepunt de activiteiten op het terrein van de cultuur, wordt hij benoemd tot Ridder", valt in de overweging te lezen.

Leden in de Orde

Sevim Atalay is onder meer sinds 1999 vrijwilliger bij de Turkse Moskee Mevlana te Boxtel en sinds 2001 betrokken bij De Smaak Van Boxtel, een kookactiviteit voor de inwoners met koks met een migratie-achtergrond. Van de Wiel zette zich onder andere jarenlang in voor de Liempdse Omni Vereniging en nu voor Stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde. Buiks is vrijwilliger bij D66, betrokken bij Heemkunde Boxtel en Seniorenvereniging KBO Boxtel. Hij was tevens bestuurslid van Lokale Agenda 21. Van Eekelen was lang vrijwilliger bij het centrum voor mensen met een verstandelijke beperking Cello. Hij is ook bestuurslid van de Heilige Bloedstichting Boxtel en Heemkundekring Boxtel. Van de Schans is al jaren op meerdere manieren betrokken bij verschillende clubs, zoals CDA-afdeling Liempde, Kèk Liemt, Bridgeclub Liempde, De Serenade en de Stichting Sint-Albertus.

Meer berichten