Logo demeierijboxtel.nl
De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel voor de herindeling van de gemeente Haaren aangenomen.
De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel voor de herindeling van de gemeente Haaren aangenomen. (Foto: )

Splitsing gemeente Haaren door Tweede Kamer

Weer is er een belangrijke mijlpaal bereikt in het herindelingsproces van de gemeente Haaren. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel voor de herindeling aangenomen. Wanneer de Eerste Kamer ook akkoord gaat kan de herindelingswet worden ondertekend. De kern Esch zou dan bij de gemeente Boxtel komen.

REGIO - Het wetsvoorstel regelt de opheffing en splitsing van de gemeente Haaren. Het initiatief daartoe is door de gemeente Haaren zelf genomen. Met ‘splitsing’ wordt bedoeld dat de op te heffen gemeente Haaren in vier delen uiteen gaat die worden samengevoegd met de gemeenten Boxtel, Oisterwijk, Tilburg en Vught. Dat schrijft de Tweede Kamer op haar website.

"De kern Esch wordt via een lichte samenvoeging bij de gemeente Boxtel gevoegd. De kern Haaren wordt via een lichte samenvoeging bij de gemeente Oisterwijk gevoegd. De kern Biezenmortel wordt via een grenscorrectie bij de gemeente Tilburg gevoegd. De kern Helvoirt wordt via een lichte samenvoeging bij de gemeente Vught gevoegd. Zowel voor de lichte samenvoegingen als voor de grenscorrectie is de beoogde datum van herindeling 1 januari 2021."

Meer berichten