Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

Auto van mijn opa

BHIC Kijk naar toen

Deze sprekende foto van een feeststoet ter gelegenheid van een gouden bruiloft is rond 1925 gemaakt in de Rechterstraat. De foto geeft een mooi tijdsbeeld van vooroorlogs Boxtel. Extra leuk: doordat al deze auto’s mét kenteken te zien zijn, weten we ook van alles over de mensen die er op staan. Op de BHIC-website www.deautovanmnopa.nl kun je bijvoorbeeld vinden dat kenteken N-16349 op naam van de familie Van Oerle stond en dat huisarts Wösten in een bolide met kenteken N-46 reed. Beide kentekens (en auto’s) staan hier op de foto.

BOXTEL - Ook andere vroege auto's en motoren uit Boxtel (en heel Brabant) zijn op deze site te vinden. Tussen 1906 en 1951 zijn een kleine 100.000 kentekens in onze provincie op naam uitgegeven.

Zo'n Brabants kenteken begon met een N-, gevolgd door een getal. Bij de meeste kentekens kennen we de naam en de woonplaats van de eigenaar. Echt leuk wordt het natuurlijk als er ook een foto is.

Van veel voertuigen (en hun eigenaren) hebben we al een kiekje, maar nog lang niet van allemaal. Mensen waren trots op hun nieuwe vervoermiddel en lieten dat ook zien!

Dus duik in je eigen familiealbums en kijk of daar foto's van auto's of motoren in zitten van vóór 1951. Stuur ze op, mét het verhaal van de auto van je opa (of oom of moeder… ) via www.deautovanmnopa.nl. We horen graag van je! Foto: collectie BHIC

Meer berichten