Logo demeierijboxtel.nl
Een aantal van die behulpzame buren wil woonstichting JOOST graag in het zonnetje zetten.
Een aantal van die behulpzame buren wil woonstichting JOOST graag in het zonnetje zetten. (Foto: )

Beter 'n goede buur, dan een verre vriend

'Ze staat altijd voor mij klaar als ik haar nodig heb'

Redactie

In deze moeilijke periode zien we veel mensen die hulp bieden in allerlei vormen. Gelukkig maar. Want juist in deze tijd is die goede buurman o zo belangrijk. Een aantal van die behulpzame buren wil woonstichting JOOST graag in het zonnetje zetten. De stichting riep huurders op om hun behulpzame buurman of buurvrouw aan te melden. De eerste kanjers zijn inmiddels verrast.

BOXTEL - "Dat er veel behulpzame buurmannen en buurvrouwen zijn, blijkt wel uit de vele aanmeldingen. Dat is mooi om te zien. Deze week zijn de eerste vijf behulpzame buren door onze eigen wijkbeheerders – uiteraard op gepaste afstand – in het zonnetje gezet."

Ze verdienen het

Ad en Marianne van den Boogaard uit Boxtel werden aangemeld door Annelies Tausch: ‘Ze verdienen het. Je hoeft maar iets te vragen en ze doen het’. Jolanda en Hein Huibers uit Boxtel werden aangemeld door Gerard en Anne-Lies van Esch: ‘Ze beantwoorden dagelijks alle grote en kleine zorgvragen van mijn schoonzus. Het zijn echt toppers’.

Geen familie in de buurt

Loes van Engelen uit Boxtel werd aangemeld door Meike Scheepers: ‘Ze heeft helemaal geen familie in de buurt en moet alles allen doen. Echt heel stoer van haar’. Daan en Riet Craane uit Rosmalen werden aangemeld door Gerard Veltmaat: ‘Ze zorgen echt super goed voor mij. Als iedereen zulke buren had, zou de wereld er een stuk beter uit zien’. Karin Hulshof-De Laat uit Boxtel werd aangemeld door mevrouw Van Erp: ‘Ze staat altijd voor mij klaar als ik haar nodig heb. Kookt elke dag voor mij en doet de boodschappen. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen'. "Allemaal heel veel plezier met de bloemen en de kadobon. Heeft u ook een behulpzame buurman of buurvrouw die u graag in het zonnetje wilt zetten? Meld deze dan bij ons aan", aldus woonstichting JOOST. "Het begrip buurman of buurvrouw bedoelen we niet letterlijk. Het mag ook iemand anders zijn die voor anderen klaar staat in deze bijzondere tijd. Die nét iets meer doet om deze tijd goed samen door te komen. En dit zelf waarschijnlijk heel vanzelfsprekend vindt. Vanaf 6 april selecteren we iedere week vijf bijzondere buurmannen of buurvrouwen die we vervolgens gaan verrassen! Zij krijgen een bos bloemen en een kadobon."

Hoe kunt u iemand aanmelden?

Stuur een e-mail naar: welkom@wonenbijJOOST.nl. Vermeld uw voor- en achternaam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Vermeld uiteraard ook de gegevens van uw buurman of buurvrouw die u graag wilt verrassen (voor- en achternaam, adres, telefoonnummer). Vertel ons waarom u hem/haar wilt verrassen. En schrijf ook een persoonlijke boodschap aan uw buurman of buurvrouw. Met welke bon maken we de buurman of buurvrouw blij (bijvoorbeeld een boekenbon)? De actie loopt tot en met 8 mei.

Meer berichten