Logo demeierijboxtel.nl
Uiteraard gaat alles volgens de veiligheidsvoorschriften. Meer via clubgoud.com/doneer. Foto: Cees van Keulen
Uiteraard gaat alles volgens de veiligheidsvoorschriften. Meer via clubgoud.com/doneer. Foto: Cees van Keulen (Foto: )

Muzikale opsteker voor ouderen die het even alleen moeten doen

De Nijmeegse organisatie Club Goud heeft vandaag een crowdfundingcampagne gelanceerd om tientallen Contactloze Buitenconcerten te organiseren voor ouderen in Brabant en Gelderland. Tijdens zo’n buitenconcert geven artiesten een optreden in de tuin of op de parkeerplaats van een woonzorglocatie. Met dit initiatief zorgen ze voor een muzikale opsteker voor ouderen die door de corona-maatregelen geen bezoek mogen ontvangen en vaak helemaal geïsoleerd zijn.

BOXTEL - De afgelopen weken organiseerde Club Goud, een organisatie die jonge vrijwilligers betrekt bij de ouderenzorg, al ruim twintig Contactloze Buitenconcerten voor ouderen in onder andere Boxtel, Boxmeer, Nijmegen, Breda en Den Bosch. Sindsdien blijven de verzoeken binnenstromen: overal willen zorginstellingen met zo’n muzikale opsteker hun inwoners verrassen.

Inmiddels zijn er 90 aanvragen vanuit heel het land binnengekomen. Om voor de eerste 62 locaties in de regio’s Brabant en Gelderland een buitenconcert te kunnen organiseren is een bedrag nodig van 12.400 euro. Met een crowdfundingcampagne op het platform Voor de Ouderen hoopt Club Goud dat bedrag de komende dagen bij elkaar te krijgen.

“We proberen de concerten zo low-budget mogelijk te houden”, vertelt initiatiefnemer Moniek van Daal van Club Goud. “We bieden de concerten gratis aan, maar maken wel kosten: per editie zo'n 200 euro. Daarvan zorgen we onder andere ervoor dat het geluid voor iedereen goed hoorbaar is, dat de locatie mooi is aangekleed en dat de organisatie een mooie flyer heeft om het concert mee aan te kondigen. Gelukkig verdubbelt Voor de Ouderen het gedoneerde bedrag, dus hoeven we per speellocatie maar 100 euro aan donaties te krijgen. Met het geld dat we ophalen kunnen we honderden ouderen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.”

Sinds kort mogen er op veel plaatsen namelijk helemaal geen bezoekers meer op woonzorglocaties voor ouderen komen en zijn veel activiteiten afgelast. Iedereen moet zoveel mogelijk op zijn eigen afdeling blijven. “Daarom is het juist nu extra leuk en belangrijk om mensen te verrassen met een mooi optreden dat ze van achter het raam of vanaf het balkon kunnen bekijken”, aldus Moniek. “We kleden de locatie mooi aan en zorgen dat het optreden voor iedereen goed hoorbaar en zichtbaar is. De afleiding die de muziek geeft is goud waard voor de ouderen, en stiekem ook voor al het lieve personeel.”

Meer berichten