Logo demeierijboxtel.nl
Voorlopig geldt: alléén handcommunie, géén vredeswens aan elkaar, géén wijwater en houd ruime afstand van elkaar.
Voorlopig geldt: alléén handcommunie, géén vredeswens aan elkaar, géén wijwater en houd ruime afstand van elkaar. (Foto: )

Besloten diensten vanwege corona

Redactie

Er gelden maatregelen, zoals 1,5 meter afstand

Kijk de mis op televisie

Alle misintenties van de vier kerkdorpen worden in de televisie-mis in Liempde gelezen en op een later tijdstip opnieuw ingepland met de betrokkenen. Voor de uitzendingen op televisie kunt u afstemmen op KPN-Telfort-XS4ALL (zender 1.465), Ziggo (zender 47), T-Mobile (zender 849), glasvezelnet Solcon (zender 811), Tele2 of een andere provider. De bovenstaande maatregelen kunnen van dag tot dag wijzigen. Hou daarom altijd www.heilighartparochie.nl in de gaten. Meer: 0411672215 of info@heilighartparochie.nl.

De Heilig Hartparochie heeft maatregelen genomen in verband met de uitbraak van het coronavirus. "Omdat we in de Sint Jans Onthoofdingskerk van Liempde televisie-uitzendfaciliteiten hebben voor het verzorgen van live tv-uitzendingen wordt de zondagsdienst zonder kerkgangers elk weekend rechtstreeks uitgezonden. Met toestemming van het bisdom en met alle medewerking van Omroep Dommelland worden alle zeven vieringen rondom en met Pasen live uitgezonden."

BOXTEL/LIEMDPE - In verband met het coronavirus worden alle missen en vieringen in alle vier de geloofsgemeenschappen (kerkdorpen) tot na Pasen afgelast. Ook die binnen de verzorgingstehuizen. Hierop zijn enkele uitzonderingen. "Vooral vóór en met het feest van Pasen gaan alle vieringen in Liempde door, behalve de week-missen. Deze worden allemaal via Omroep Dommelland uitgezonden."

Tot nader orde gelden enkele maatregelen. De doordeweekse missen in de basiliek in Boxtel gaan vooralsnog door, maar iedereen dient op anderhalve meter afstand van elkaar plaats te nemen. De doordeweekse missen in de kerk van Liempde en in de verzorgings- en verpleegtehuizen komen te vervallen.

Op zondagen is er om 9.30 uur een besloten viering voor de priesters en diakens in de Sint Jans Onthoofdingkerk in Liempde. Deze missen zijn niet toegankelijk voor het publiek. De deuren zijn op slot. Deze vieringen worden via Dommelland-tv live uitgezonden. Uitvaartdiensten en dergelijke kunnen in overleg met de pastoor worden gepland. Deze zullen qua bezoekersaantallen heel bescheiden van omvang moeten zijn: niet groter dan 30 personen. Ditzelfde geldt voor bijeenkomsten rondom het doopsel. In Boxtel is de basiliek in het weekend twee keer kort geopend voor bezinning en gebed: op zaterdag van 18.45 tot 19.15 uur en op zondag van 08.45 tot 9.15 uur. In Esch en Liempde is de kapel onder de toren dagelijks geopend, in Lennisheuvel de kapel achterin de kerk. Richttijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur, zie de affiche op de eigen kerkdeur. Deze openstelling is voor bezinning en gebed.

Meer berichten