Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

Keurslager landskampioen

BHIC Kijk naar Toen

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij er bij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Meierij. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Boxtel www.bhic.nl/boxtel of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

BOXTEL – Voor de deur van de slagerij staat de fanfare opgesteld, een groot spandoek siert de gevel en heel Boxtel lijkt uitgelopen om getuige te zijn van de prijsuitreiking. Het is herfst 1957 en de familie Baaijens-Clemens mag zich vanaf nu ‘landskampioen’ noemen. Vol trots bekijkt vader hier de plaat die daarna ongetwijfeld een prominente plek in de winkel kreeg.

Naast deze foto hebben we er nog een tiental van deze heuglijke dag op onze site staan. Weet jij wat het landskampioenschap inhield? Of herken jij iemand op deze of een van de andere foto’s?

Haalde jij wel eens een onsje worst bij deze keurslager? Of heb je andere herinneringen aan de slagerij, de familie of deze dag?

We horen graag van je! Deel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Boxtel: www.bhic.nl/boxtel, kijk onder ‘Boxtel’. Bel je liever? Mail je nummer en we bellen je terug. Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC.

Meer berichten