Logo demeierijboxtel.nl
Scouting Boxtel heeft onlangs weer mooie stappen gezet richting een duurzame toekomst.
Scouting Boxtel heeft onlangs weer mooie stappen gezet richting een duurzame toekomst. (Foto: )

Scouting Boxtel op weg naar duurzaamheid

Redactie

Op woensdag 18 maart werden er op het gebouw van Scouting Boxtel vierentwintig zonnepanelen geplaatst. Hiermee zet Scouting Boxtel een mooie stap richting een duurzame toekomst.

BOXTEL - Sinds 2008 lagen er al twaalf zonnepanelen op het dak van blokhut De Wickiup, het gebouw waar Scouting Boxtel haar wekelijkse opkomsten verzorgd. Met de toevoeging van 24 extra zonnepanelen, komt het totaal nu op 36 zonnepanelen, waarmee Scouting Boxtel over het jaar heen in staat is om zelf in haar gehele elektriciteitsvraag te voorzien. De plaatsing van de zonnepanelen werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Boxtel. In het kader van ondersteuning bij energiebesparende maatregelen bij sportclubs, ontving de stichting een mooie bijdrage van de gemeente. Eerder al nam Scouting Boxtel allerlei maatregelen om verder te verduurzamen. Zo werd in 2019 ook al alle enkele beglazing vervangen voor HR++ glas, werd er radiatorfolie aangebracht, en is alle TLverlichting vervangen voor energiezuinige LED-verlichting. Ook deze maatregelen werden ondersteund door een bijdrage van de gemeente, op basis van de subsidieregeling. Scouting Boxtel is de gemeente en de lokale politiek daar dan ook erg dankbaar voor.Joost Greunsven, voorzitter van de stichting die het gebouw beheert: “In 2020 vieren we het 25-jarig jubileum van ons gebouw. Al deze duurzaamheidsmaatregelen zijn ons ‘cadeau’ aan de club, voor een mooie en groene toekomst van Scouting Boxtel.”

Scouting Boxtel is de scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp.

Meer berichten