Logo demeierijboxtel.nl
Quinn en Emma zijn de hele week al doende om tekeningen te maken voor ouderen die vanwege het corona virus geen bezoek mogen ontvangen.
Quinn en Emma zijn de hele week al doende om tekeningen te maken voor ouderen die vanwege het corona virus geen bezoek mogen ontvangen. (Foto: )

Crisis brengt ook het beste naar boven

Rilana: “Het is heel leuk en fijn dat er meer mensen zijn die hetzelfde doen. Mijn kinderen krijgen intussen thuisonderwijs en hebben niet de hele dag tijd en zin om te tekenen. Alles wat ze maken gaat echter naar iemand die er hopelijk steun aan heeft. Ik probeer bij elke tekening ook een kaartje te doen waarop ik de ontvanger vertel dat ze ons niet kennen, maar dat we hem of haar positieve energie sturen in deze lastige tijd.”

Steun

Ouderen positieve energie sturen in deze lastige tijd

Wendy van Lijssel

Het corona virus zorgt op alle fronten voor veel problemen. Tijden van crisis maken echter ook dat het beste in de mens naar boven komt. Zo ging Rilana Pennings uit Boxtel daags na de persconferentie op zondag waarbij het sluiten van horecagelegenheden en scholen aangekondigd werd, met haar kinderen aan de slag om tekeningen en kaartjes te maken voor ouderen en zorgbehoevenden. “We willen hen er een hart mee onder de riem steken”, vertelt ze.

BOXTEL – Het corona virus zorgt ervoor dat ziekenhuizen en zorginstellingen inmiddels hun deuren helemaal of zoveel mogelijk gesloten houden voor bezoek van buitenaf. In het JBZ in Den Bosch is er één bezoekmoment per dag waarbij slechts één bezoeker is toegestaan. Gevraagd wordt om dit op een ander moment zoveel mogelijk dezelfde te laten zijn.

Verpleeghuis Liduina in Boxtel is gesloten voor bezoek. Familieleden wordt met klem ontraden om een cliënt mee te nemen voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag of om er even uit te zijn. Het zijn slechts twee voorbeelden van instellingen en maatregelen die genomen zijn. Het maakt echter ook dat zieken, ouderen en hulpbehoevenden geïsoleerd raken van de buitenwereld en hun naasten.

Om hen een hart onder de riem te steken is Rilana Pennings samen met haar 7-jarige zoon Quinn en 5-jarige dochter al anderhalve week doende om tekeningen te maken en kaartjes te schrijven voor genoemde doelgroep.

Het idee kwam na een telefoontje van haar moeder. “Die had mijn oma, die we Beppe noemen, huilend aan de telefoon gehad omdat ze ons omdat we in Brabant wonen niet meer kon zien. Dat bracht me op het idee om haar enkele tekeningen te sturen. Aansluitend bedacht ik dat onze Pake (opa) en Beppe niet de enige ouderen zijn die zich alleen voelen of zijn. Daarop heb ik mijn kinderen gevraagd of zij ook voor andere ouderen iets willen tekenen. Zij zijn enthousiast aan de slag gegaan. We willen hen er een hart mee onder de riem steken”, vertelt Rilana opgewekt.

Een oproep op social media waarin ze vroeg wie ze hiermee een plezier zou kunnen doen, deed het balletje verder rollen. “Ik heb hele leuke reacties gehad en namen doorgekregen”, meldt Rilana enthousiast. De afgelopen dagen fungeerde ze als postbode om her en der het gemaakte via de brievenbus te bezorgen. Haar idee werd overigens omarmd door meerderen die ook doende zijn met het schrijven van kaartjes en het maken van tekeningen.

'Hele leuke reacties gehad en namen doorgekregen'

Meer berichten