Logo demeierijboxtel.nl
Toine van der Weerden en Monic Holman ontvangen iedereen gastvrij in Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel
Toine van der Weerden en Monic Holman ontvangen iedereen gastvrij in Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel (Foto: )

Allemaal happy in Kunstcafé Coupé

Al bijna een jaar is aan het Stationsplein 4 in Boxtel kunstcafé Coupé gevestigd. Een gelegenheid waar zowel besloten als openbare activiteiten plaatsvinden en dat gastvrij onderdak biedt voor het organiseren van workshops, trainingen, vergaderingen, feesten, maar ook muziekoptredens, cabaret en theater. Uitbaters Monic Holman en Toine van der Weerden staan altijd open voor nieuwe ideeën. Voor het proeven van de sfeer, het zien van alles wat er plaats vindt en informatie: www.kunstcafecoupe.nl

Kunstcafé Coupé

Andere mensen happy maken, daar worden we zelf ook blij van

Wendy van Lijssel

Kunst, cultuur, muziek, sport, ondernemen en vooral het mensen naar hun zin maken en een stukje gezelligheid. Het zit allemaal in de genen van Monic Holman en Toine van der Weerden. Het komt allemaal samen in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel. Een door het echtpaar sfeervol ingerichte grote huiskamer waar het goed toeven is. Geschikt voor het houden van workshops, (kleine) theatervoorstellingen, vergaderingen, kookclinics, muziek en nog veel meer.

BOXTEL – Monic Holman en Toine van der Weerden besloten eind jaren ’90 hun hart te volgen, het roer om te gooien en ‘eigen baas’ te worden. Misschien wel tot hun eigen verbazing blijkt nu ruim 20 jaar later dat zij het ondernemen in de vingers hebben. “Monic heeft een kinderdagverblijf opgezet. Dat is uiteindelijk uitgegroeid tot een keten. We hadden ook een bed & breakfast. Ik ben nog steeds ontwerper. Samen runnen we ook een box van Box And Breakfast in Boxtel. Monic is directeur van een meubelfabriek in Friesland”, vertelt Toine. Met een lachje voegt hij toe: “Het is eigenlijk niet alles, hoor. We deden en doen nog veel meer.”Zo is daar dan sinds bijna een jaar, kunstcafé Coupé. Een kleine, intieme en uiterst zorgvuldig ingerichte ruimte in huiskamersfeer waarbij allerlei onopvallende extra’s ervoor zorgen dat er van alles ondernomen kan worden. Van een grote professioneel ingerichte keuken, waar kookworkshops gegeven kunnen worden, tot professionele geluidsapparatuur, theaterverlichting en groot filmscherm. Alles is onopvallend aanwezig om zo veelzijdig mogelijk te kunnen zijn. Monic en Toine werken op gevoel. Het authentieke pand aan het Stationsplein kwam zonder voorgekookt plan, op hun pad en: “Het was liefde op het eerste gezicht”, aldus Toine. Hij vervolgt: “We zijn beiden geïnteresseerd in kunst en cultuur. Hoewel er in Boxtel al heel veel gebeurt op dat gebied, willen wij toch graag nét ietsje meer.” Kunstcafé Coupé heeft de deuren gastvrij open staan voor (bijna) alles op gebied van kunst en cultuur. Dat is veelomvattend. Dat zijn en hoeven ook niet allemaal openbare activiteiten te zijn. De ruimte kan ingezet worden voor het geven van workshops, samen koken, het houden van vergaderingen, maar ook het vieren van een jubileum, verjaardagsfeest of afscheid. Kunstenaars mogen er hun werken exposeren, er is ruimte voor theater, cabaret en muziek. Laatstgenoemde is eveneens divers maar: “We zouden het leuk vinden als er zich een jazzcombo meldt of muzikanten die klassieke muziek maken”, laat Toine. Kunstcafé Coupé is allesbehalve standaard, maar herbergt een vrolijke gevarieerde mix van allerlei disciplines. Samengevat: een besloten café waarin wekelijks mensen samenkomen met regelmatig openbare activiteiten voor iedereen. “Het is écht superleuk en precies wat we nastreven”, aldus Toine om te vervolgen: “Wij willen graag andere mensen happy maken. Daar worden we zelf ook blij van.”

Momenteel is het Kunstcafé vanwege de coronacrisis gesloten. Kijk op de site voor het laatste nieuws.

Meer berichten