Logo demeierijboxtel.nl
Achter: Petro van Pelt, Michael van Kasteren, Henry van Pelt. Voor: Christo van Pelt, Anne-Bob van den Braak. Foto: Sander van Kasteren/Zeg Het Eens
Achter: Petro van Pelt, Michael van Kasteren, Henry van Pelt. Voor: Christo van Pelt, Anne-Bob van den Braak. Foto: Sander van Kasteren/Zeg Het Eens (Foto: )

Techniek, teamgevoel en trainen

Sport

BOXTEL – Boxtel is een sportschool rijker: 2BCOME. De sportschool werkt persoonlijk en doelgericht met technieken uit de vecht- en verdedigingskunst. Op 4 maart was de openingsavond. "Wie denkt dat er enkel nieuwe karate-kids worden opgeleid bij 2BCOME, komt bedrogen uit. Lekker samen sporten voor jong én oud, met technieken uit de vechtsport. Dat is wat centraal staat bij de nieuwe sportschool."

Docenten Christo, Michael, Petro, Anne-Bob en Henry hebben het stellen en behalen van persoonlijke doelen dan ook hoog in het vaandel staan. Die doelen kunnen zowel fysiek als mentaal zijn, legt gediplomeerd docent Michael uit: “Bijvoorbeeld kracht, lenigheid, concentratie of weerbaarheid.” Het vijftal wijst op de slogan: ‘become the better you’. “Vandaar dat we ook 2BCOME heten”, legt Petro uit. “De methode is voor ons niet heilig, maar juist de mens die traint staat bij ons centraal.” Iedereen vanaf 7 jaar is welkom, ongeacht de trainingsdoelen of ervaring. Zo kunnen bijvoorbeeld rugbyers, voetballers of hockeyers die aan hun techniek of kracht willen werken ook terecht.

De vijf initiatiefnemers kwamen elkaar in het verleden al diverse malen tegen bij de verschillende vecht- en verdedigingssporten die zij beoefenden. Bij dansstudio Rawneal vonden zij een vast onderkomen om zelf hun kennis over te dragen. Meer: www.rawneal.nl.

Meer berichten