Logo demeierijboxtel.nl
Zondag 22 maart wordt alsnog de carnavalsoptocht in Oggelvorsenpoel gehouden en zijn ook buitendorpse loopgroepen en praalwagens welkom deel te nemen. Foto Edwin Diependaal
Zondag 22 maart wordt alsnog de carnavalsoptocht in Oggelvorsenpoel gehouden en zijn ook buitendorpse loopgroepen en praalwagens welkom deel te nemen. Foto Edwin Diependaal (Foto: Edwin Diependaal)

Alsnog pronken in de carnavalsparade

Speciaal voor hen komt er een buitendorpse categorie

Wendy van Lijssl

Met een Opwermersbal op zaterdag 21 maart vanaf 20.30 uur in Ons Café én de grote optocht zondag 22 maart die vanaf 12.11 uur door de straten gaat trekken is het op genoemde dagen gewoon nóg een keer groot feest in de Oggelvorsenpoel oftewel Esch. Daarbij zijn wagens en loopgroepen uit de kernen Sint-Michielsgestel, Haaren, Liempde en Boxtel waar vanwege het weer de optocht werd afgelast, van harte welkom om aan te sluiten en alsnog hun creaties te laten zien.

ESCH - Om toch het thema ‘Ge ziet ze vliegen in de Oggelvorsenpoel’ niet al te letterlijk te laten plaats vinden, werd afgelopen carnaval vanwege het onstuimige en natte weer, zoals op de meeste plaatsen in de regio, de optocht in Esch afgelast. Het hoeft geen betoog dat iets dergelijks slechts gedaan wordt indien de risico’s voor publiek en deelnemers te groot is. Aansluitend is er ook geen uitleg nodig om te melden dat deelnemers vaak al maandenlang aan het bouwen waren geweest met als climax juist het deelnemen aan de parade. Met het volgen van de weersberichten waren ze in de Oggelvorsenpoel echter al een beetje voorbereid op het doemscenario. “We hadden al een plan B klaar liggen en hebben ’s middags een tornadobal georganiseerd. Hoewel het afblazen voor hen een domper was namen alle deelnemers het sportief op. We hebben echter gelijk ook bekend gemaakt dat de optocht dan op zondag 22 maart door Esch gaat trekken”, vertelt Dorethee van Oirschot namens de organisatie. Waar een kleine gemeenschap groot in is blijkt uit het feit dat er niet zomaar ‘koud’ optocht wordt gelopen, maar in samenwerking met Ons Café ook een flinke opwermer aan vooraf gaat. Zaterdag 21 maart is iedereen daar welkom in carnavalstenue om polonaise te gaan lopen en te hossen, zingen en een drankje te drinken. Het Opwermersbal wordt georganiseerd in nauw overleg met de uitbaters van Ons Café. “Die vieren dat weekend eigenlijk het 9-jarige bestaan. Zij hebben hun programma aangepast om met het dorp en omgeving op te gaan ‘wermen’”, aldus Dorethee. De parade die door genoemde wordt omschreven als ‘echt straattheater’ wordt dit jaar wellicht groter dan voorheen want: “We hebben omliggende kernen waar de optocht is afgelast aangeboden om bij ons aan te sluiten. Praalwagens en grote en kleine loopgroepen uit Sint-Michielsgestel, Boxtel. Haaren en Liempde zijn van harte welkom. Speciaal voor hen komt er een aparte categorie ‘buitendorpse’ die beoordeeld gaan worden door een ervaren jury. Zij kunnen zodoende dit jaar in de Oggelvorsenpoel in de prijzen vallen. Het is natuurlijk geen moetje. We reiken de helpende hand uit naar omliggende kernen zodat deelnemers daar die, net als in Esch, hard gewerkt hebben toch kunnen pronken met wat zij gemaakt hebben.” Deelname kan na aanmelding tot 14 maart via info@oggelvorsenpoel.nl.

Meer berichten