Logo demeierijboxtel.nl
Kathinka en Peter Verzijden van het gelijknamige FMC Verzijden vieren met iedereen het 30-jarige bestaan. Foto Wendy van Lijssel
Kathinka en Peter Verzijden van het gelijknamige FMC Verzijden vieren met iedereen het 30-jarige bestaan. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Dertig jaar ondernemer en innovatief

In 1990 opende Fysiotherapie Verzijden van Peter en Kathinka de deuren. Zij timmerden van meet af aan innovatief aan de weg. Dat doen zij nog steeds, intussen bijgestaan door talloze medewerkers in diverse disciplines. Met elkaar is een prachtig goed lopend bedrijf gerealiseerd. “We werken allemaal samen. We zijn niks zonder onze medewerkers en klanten”, aldus het echtpaar. Iedereen is welkom op de receptie van 16.00 uur tot 17.30 uur bij FMC Verzijden aan de Baandervrouwenlaan 241 in Boxtel.

Jubileum FMC Verzijden

vernieuwen, kansen pakken en uitdagingen aangaan

Wendy van Lijssel

In maart 1990 begon Peter Verzijden bijgestaan door zijn vrouw Kathinka aan de Drossaard in Boxtel met fysiotherapie Verzijden. Vanaf dag één tot heden is door beiden keihard aan de weg getimmerd en werd en wordt voortdurend op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen, kansen en verbeteringen. Nu anno 2020 is er een groot, gezond florerend bedrijf en viert FMC Verzijden met klanten, werknemers en oud-werknemers, andere betrokkenen en belangstellenden het 30-jarige jubileum.

BOXTEL – APeter en Kathinka Verzijden zijn zogenaamde mensen-mensen met een gezonde ondernemersdrang waarbij het belang van hun klanten voorop staat. “We zijn 30 jaar geleden begonnen met de ambitie om mensen te helpen. We zijn daarbij ook 100% ondernemer in het innovatieve”, stellen beiden opgewekt vast en leggen uit: “De ontwikkelingen van de praktijk en het vak staan nooit stil. Het kan altijd beter en anders. Je moet blijven vernieuwen, innoveren en voorop blijven lopen in de markt.” Dat is dan ook precies wat beiden hebben gedaan. Peter is fysiotherapeut en Kathinka draagt zorg voor het financiële plaatje en het personeelsbeleid. Er werd in 1990 klein begonnen, maar door de werkwijze verpakt in energiek enthousiasme kon na enkele jaren een eerste personeelslid aangetrokken worden. “We hebben altijd vooropgelopen”, stellen Peter en Kathinka om trots toe te voegen: “Dry needling, shockwave therapie. Het is intussen allemaal gewoon, maar toen het gelanceerd werd niet. We waren een van de eerste die er mee begonnen. We zitten er nog steeds bovenop om onszelf en het bedrijf te vernieuwen, verbeteren, kansen te pakken en uitdagingen aan te gaan”, om lachend te concluderen; “Innovatie zit in ons DNA.” Na 21 jaar werd verkast naar de Baandervrouwenweg 241. De bedrijfsnaam groeide mee en doet dat overigens nog steeds. “We zijn samen gaan werken met andere disciplines zoals een podotherapeut, orthopeden, diëtisten en anderen. Zo ontstond de naam Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden”, wordt uitgelegd. Aan de naam wordt inmiddels wederom gesleuteld want onder die vlag is er inmiddels (algemene) fysiotherapie Verzijden en Vitaal Verzijden. Het echtpaar veert enthousiast op. “Dat is het nieuwste. Hiermee gaan we ons richten op mensen die preventief aan hun conditie willen werken of deze na een bepaalde behandeling op peil willen brengen en houden. We gaan activiteiten aanbieden om dat te bewerkstelligen. Zo is er bijvoorbeeld e-gym. Dat is computergestuurde krachtapparatuur waarbij mensen een eigen oefenprogramma krijgen. Er kan deelgenomen worden aan pilates en peestrainingen. Ook starten we met een groep die onder begeleiding actief gaat wandelen. Iedereen kan eraan deelnemen. We coachen en stimuleren mensen om zelf te werken aan hun gezondheid.” Dan stralend: “Wat wij doen is 100% mensenwerk.”

Meer berichten