Logo demeierijboxtel.nl
Het concert vindt plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege.
Het concert vindt plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. (Foto: )

Gildenbondsharmonie ontvangt Lentekrans

Zondagmiddag 15 maart zal de Koninklijke Harmonie Lentekrans uit Linne als gastorkest optreden bij de Gildenbondsharmonie. Dat orkest is volop in voorbereiding op deelname in de eerste divisie aan de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen.

BOXTEL - Het concert begint om 14.30 uur, in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. "Het verplichte werk Battle of Hearts van de Belgische componist Bert Appermont staat uiteraard op het programma van dit uitwisselingsconcert. Inmiddels wordt er druk gerepeteerd om op 28 maart in Barneveld zo goed mogelijk voor de dag te komen en geldt dit concert als een nuttige tussenstap om te kijken wat er nog verbeterd kan worden." Ook zullen onder meer de populaire ouverture tot de Barbier van Sevilla en het Intermezzo Sinfonico van Mascagni uitgevoerd worden.

Het gastorkest uit Linne behoort al jarenlang tot de nationale top van blaasorkesten. Zo wonnen ze al eens het prestigieuze Open Nederlands Kampioenschap dat werd georganiseerd door het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Kaartjes (7,50 euro) zijn te koop bij leden van de harmonie en bij Bloemsierkunst Marimba op Selissen en Chiccadeau aan de Breukelsestraat.

Meer berichten