Logo demeierijboxtel.nl
Tijdens de voorstelling ‘Lost and found II’ zal blijken dat Tim Knol een voorliefde heeft voor bluegrass.
Tijdens de voorstelling ‘Lost and found II’ zal blijken dat Tim Knol een voorliefde heeft voor bluegrass. (Foto: )

Tim Knol zingt én vertelt in Podium Boxtel

‘Lost and found II’. Dat is de titel van de tournee waarmee Tim Knol (30) momenteel langs de theaters in Nederland reist. Zaterdag 14 maart strijkt de bekende singer-songwriter neer in Podium Boxtel. In de theaterzaal aan de Burgakker zingt hij eigen werk en vertolkt hij de allermooiste liedjes van bijna vergeten Amerikaanse artiesten.

BOXTEL - Elk liedje in ‘Lost and found II’ heeft een eigen verhaal. En Tim Knol vertelt dat verhaal tijdens een intieme voorstelling die vooral nummers omvat van zijn laatste plaat ‘Cut the wire’. Daarnaast klinken nummers van ‘Lost and found’, een muziekproject dat uiteindelijk zal bestaan uit vier cassettes. Hierop staan nummers van artiesten als The Osborne Brothers, Jimmy Martin, Ola Belle Reed, Patsy Cline en Tim Hardin. Tijdens zijn voorstelling kiest Tim Knol een aantal nummers van deze artiesten en vertelt hij over hun rol in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Tim Knol brak in 2010 door met een titelloze debuutplaat en de single ‘Sam’ die een grote hit werd. Daarna gaf hij zijn succes een vervolg met zijn tweede plaat ‘Days’. In 2018 zag ‘Cut the wire’ het levenslicht en waren critici opnieuw lovend over het werk van de singer-songwriter. ‘Liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen’, schreef Muziekkrant OOR. De Volkskrant had het over ‘wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren’.

Het optreden van Tim Knol in Podium Boxtel begint zaterdag 14 maart om 20.15 uur.

Meer berichten