Logo demeierijboxtel.nl
Foto’s van in de tekst genoemde personen en gebeurtenissen die in de lezing aan bod komen. Foto: Ruud van Nooijen
Foto’s van in de tekst genoemde personen en gebeurtenissen die in de lezing aan bod komen. Foto: Ruud van Nooijen (Foto: )

Wat maakt Boxtel bekend en berucht?

Redactie

Bijzondere zaken uit de geschiedenis van Boxtel

Zondag 8 maart

De presentatie start op 8 maart om 11.15 uur. De MUBO-deuren zijn geopend vanaf 10.45 uur en koffie/thee is verkrijgbaar. Tijdens de presentatie is ook een pauze ingelast. Bij elkaar zal de presentatie tot uiterlijk 13.00 uur duren. De entreeprijs voor de lezing is 5,00 euro, met museumkaart 2,00 euro. Aanmelden op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898.

Ruud van Nooijen verzorgt binnenkort een lezing in MUBO over de roem van Boxtel. Hij laat belangrijke personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Boxtel de revue passeren, waardoor Boxtel bekend, beroemd en berucht is geworden. Hij presenteert zijn verhaal aan de hand beeldmateriaal, waaronder nog niet eerder vertoonde foto’s. Een mooie gelegenheid om in kort bestek de historische hoogtepunten van Boxtel te leren kennen.

BOXTEL - Roem of wellicht roemrucht, Ruud van Nooijen opent zijn presentatie met een aantal bijzondere, merkwaardige en opmerkelijke zaken uit de geschiedenis van Boxtel. Het is daarbij interessant te zien hoe anderen tegen Boxtel aankeken. Hij begint zijn lezing met een aantal personen die ooit in Boxtel woonden en/of werkten en daarbij op de een of andere wijze hun stempel drukten op de Boxtelse samenleving. Zoals de generaal-majoors Schultze en Piepers, dominee Stephanus Hanewinckel en bestuurder/aannemer/landmeter Hendrik Verhees, maar ook kunstenaars als Toon Ninaber van Eijben en Henriette Knip. Vervolgens komen een aantal noemenswaardige gebeurtenissen aan bod, deels momentopnames van voorbijgaande aard, maar evenzeer zaken van blijvende aard. Na de pauze gaat het over ander zaken, zoals bedrijvigheid en economie. Ruud van Nooijen spreekt dan onder anderen over de papierfabrieken, het eerste ziekenhuis Rochusbouw, de Boxtelse bioscopen, maar ook over de slag bij Boxtel, de voormalige wielerbaan en de voormalige renbaan voor paarden.

Ruud van Nooijen (72) is geboren en getogen Boxtelaar. In zijn werkzame leven is hij van 1964 tot 2002 als militair in diverse functies werkzaam geweest bij het ministerie van Defensie. Door een VN-uitzending naar voormalige Joegoslavië in 1993 is hij tevens veteraan. Hij is medeoprichter van de in 2010 opgerichte Stichting Veteranen Boxtel. In 1979 is hij als secretaris lid van het bestuur van de stichting ‘Red de Toren’, die tot doel heeft de restauratie van de toren van de Boxtelse Sint Petrus Basiliek.

Meer berichten