Logo demeierijboxtel.nl
Witte Gij't is de nieuwe 'kas'kraker van de broers Don en Nick Verbunt en Zjosti, maar hoe leuk ook. Het jeugdcarnaval in Boxtel gaat voor.
Witte Gij't is de nieuwe 'kas'kraker van de broers Don en Nick Verbunt en Zjosti, maar hoe leuk ook. Het jeugdcarnaval in Boxtel gaat voor. (Foto: )

Nieuw feestnummer Witte Gij't maar

Wendy van Lijssel

Dino Dj's en Zjosti draaien door

Liefde voor muziek, zingen, dansen en samengevat feesten. Van jongs af aan zat dat er, zoals dat zo mooi verwoord wordt op zijn Brabants, 'stijl overeind' in bij de broers Nick en Don Verbunt uit Boxtel. In samenwerking met componist en dj Zjosti werd onlangs Witte Gij't gelanceerd. Het nieuwste feestnummer van de Dino dj's zoals zij zich inmiddels noemen.

BOXTEL – Hoewel Don en Nick Verbunt beiden individuele talenten hebben op gebied van entertainment, zijn ze ook al vanaf jonge leeftijd samen actief als diskjockey. "Als mennekes waren wij al doende met muziek en samen begonnen met het draaien van muziek op feestjes in huiskamers en schuurparty's. Uiteindelijk rolden we ook het (grotere) feestcircuit in", blikken de heren opgewekt terug. Alles met hulp van het thuisfront want: "Na het verzamelen van alle benodigde apparatuur bouwden we met hulp van ons pap, een dj-booth met rookmachine, grote speakers en allerlei disco verlichting." Via hun ouders raakten de jongens betrokken bij de Knokkers in Indegat. "Dat is een onderdeel van Stichting Openbaar (jeugd)Carnaval. We begonnen achter de bar en met toezicht houden in de zaal en uiteindelijk belandden we achter de draaitafel en presenteren we spelletjes. Dat doen we nog steeds. Dj's van de Kwekpoel zijn onderdeel van de Knokkers Entertainment Krew (KeK). Die houden zich bezig met licht, geluid, video, muziek en entertainment", leggen Don en Nick uit. Nog steeds zijn zij jaarlijks in touw om de allerkleinste donseendjes overdag te vermaken en is het In de avonduren tijd voor de wat oudere jeugd. "Dat doen we met muziek, de handjes in de lucht, dansen, zingen, springen en heel veel confetti", aldus de broers. Hoewel carnaval de hoofdmoot is wordt samen op bruiloften gedraaid en zijn de dj's individueel actief. Don draait ook bij evenementen, is soms actief als geluidsman of op verzoek op het podium te zien als breakdancer. Nick is doende als presentator, trompettist en is zanger bij de Cantusband. De broers genieten van al wat zij doen, maar het is en blijft hobby. Tot voor kort werden zij 'gewoon' dj Don en dj Nick genoemd. Recent werd dit gewijzigd in Dino dj's. Aanleiding is de lancering van het feestnummer Witte Gij't dat samen met Zjosti tot stand kwam. "Joost van Ekeren oftewel Zjosti is dj maar schrijft en componeert ook feestmuziek. Omdat we van carnaval houden en ideeën hadden maakten we met hem eerder het nummer Stuiterbal", vertellen de mannen. Ze vervolgen eerlijk: "Witte Gij't komt grotendeels uit de koker van Joost. Wij hebben het lied echter omgezet naar ABB oftewel Algemeen Beschaafd Brabants en de videoclip gemaakt." Een wereldtour staat niet in de planning want: "Wij blijven het jeugdcarnaval trouw", om resoluut toe te voegen: "Maar als we worden uitgenodigd voor FijnFisjeNie Café van Omroep Brabant of iets dergelijks, dan maken we graag tijd." Het nummer is te zien en horen via YouTube: https://youtu.be/PskMfBIhFG0

Meer berichten