Logo demeierijboxtel.nl
Een deelnemer: 'Ik ontdekte dat mijn blik sardientjes niet uit Zuid-Europa kwam, maar helemaal uit Thailand."
Een deelnemer: 'Ik ontdekte dat mijn blik sardientjes niet uit Zuid-Europa kwam, maar helemaal uit Thailand." (Foto: )

Klimaatvriendelijker leven kun je leren

Er lopen in Boxtel workshops voor klimaatvriendelijk leven: Praat en daad voor het klimaat. In groepen van 6 tot 10 personen krijgen deelnemers in zes avonden inzicht in klimaatimpact en krijgen mogelijkheden om hun CO2-voetafdruk te verkleinen aangeboden.

BOXTEL - De sfeer is laagdrempelig, leuk enthousiasmerend, wijkgericht. De tweede klimaatcursus is nu in volle gang. Men kan zich nu inschrijven voor de volgende reeks op zes woensdagavonden tussen 4 maart en 17 juni, via ttboxtel@gmail.com. De gemeente Boxtel geeft financiële steun aan de workshops. De kosten zijn laag gehouden, deelnemers betalen in totaal veertig euro voor een hele reeks.

"Op alle niveaus van de overheid worden plannen gemaakt om de opwarming van de aarde te beperken. Van duurzame energie tot CO2-tax. De klimaatworkshops brengen de onderwerpen dichterbij en er wordt onderzocht wat voor de deelnemers haalbaar is. Er zijn tips voor slimme duurzame gedragsverandering. Misschien ook voor de eigen straat en wijk. Deelname met buren of vrienden is een optie."

Meer berichten