Logo demeierijboxtel.nl
Het Bewaarde Land wordt in Brabant op drie locaties uitgevoerd, onder meer in natuurgebied Kampina bij Boxtel.
Het Bewaarde Land wordt in Brabant op drie locaties uitgevoerd, onder meer in natuurgebied Kampina bij Boxtel. (Foto: )

Beleef de natuur om je heen met kinderen

Redactie

IVN is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Dit doen ze door op speelse wijze basisschoolkinderen in het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land te begeleiden. Interesse? Meld je dan aan voor de informatieavond op 20 februari in Boxtel, en laat je informeren over dit mooie project.

BOXTEL - Tijdens de informatieavond staan het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land en de mogelijkheid om je hiervoor als vrijwilliger in te zetten centraal. Begeleiders van Het Bewaarde Land delen hun verhaal en vertellen over hun ervaringen. De avond vindt plaats op donderdag 20 februari van 19.30 tot 21.30. Locatie Munsel 88 te Boxtel. Aanmelden is gewenst via www.hetbewaardeland.nl.

Natuur en kinderen is een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur. IVN laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur ervaren in Het Bewaarde Land. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Klimmen, bouwen, eten

In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. IVN richt zich daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur. Het Bewaarde Land wordt in Brabant op drie locaties uitgevoerd, namelijk in natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en de Nulandse Heide (Rosmalen).

Meer informatie over Het Bewaarde Land vind je op de website: www.hetbewaardeland.nl

Meer berichten