Logo demeierijboxtel.nl
De tocht voert langs diverse kunstwerken en locaties die een relatie hebben met Carnaval in Ploegersland en Prinsenvereniging De Ploegers. Foto: Gerard Schalkx
De tocht voert langs diverse kunstwerken en locaties die een relatie hebben met Carnaval in Ploegersland en Prinsenvereniging De Ploegers. Foto: Gerard Schalkx (Foto: )

Wandel door carnavalesk jaren '60

Zondag 16 februari verzorgt Gastvrij Liempde-gids Harrie Raaimakers de wandelexcursie "En Liemt, het ploegt voort". Een wandeling door het centrum in de tijdsgeest van de jaren 60, die voert langs diverse carnavalsgerelateerde kunstwerken en locaties. Start (10.00 uur) bij D'n Liempdsen Herd.

LIEMPDE - Gastvrij Liempde-gids Harrie Raaimakers start de wandelexcursie met een korte inleiding over het ontstaan en de prille geschiedenis van carnaval in het verre verleden. Tijdens de wandeling worden de oprichting van Prinsenvereniging De Ploegers en de totstandkoming, ontwikkeling en tradities van het Carnaval in Ploegersland uiteengezet. Je wordt meegenomen terug in de tijd, naar het Liemt van de jaren 60. De invloed die de Prinsenvereniging op Liemt heeft gehad en hoe die zich in het prille begin verhield tot 'd'n Liemtsen aard' komen aan bod. De wandeling voert langs diverse kunstwerken en locaties die een relatie hebben met De Ploegers en Carnaval. Een interessante wandeling waarbij je een kijkje krijgt in de wereld van de Liempdenaren een halve eeuw geleden.

De wandelexcursie start zondag 16 februari om 10.00 uur in D'n Liempdsen Herd. Rond 12.99 uur is de excursie afgelopen. Deelname 5 euro.

Meer berichten