Logo demeierijboxtel.nl
Zondag 23 februari vanaf half elf in Café Het Wapen van Liempde. Foto: Gerard Schalkx
Zondag 23 februari vanaf half elf in Café Het Wapen van Liempde. Foto: Gerard Schalkx (Foto: )

Naor de nonne? Nog nie bekant! Dertigste Kolderzitting in Liempde

Nee, ze moeten er in Liempde niet aan denken om voor de ontstane (taal) problemen de hulp in te roepen van de alom geprezen Nonnen van Vught. Dat moeten ze toch zelf op kunnen lossen. Men is dan ook naarstig op zoek naar personen die daar een neus voor hebben. De dertigste Kolderzitting vindt plaats op zondag 23 februari.

LIEMPDE - Hoe help je bijvoorbeeld middels de Marshal hulp een uitheemse geestelijke herder de taal te leren spreken, die ook door zijn schapen gesproken wordt? "En wat te denken van het inburgeren van de nieuwe Haagse burgemeester die via het Gelderse Rumpt inmiddels mede regeert over een gebied waar ook dat van de familie (Van Boeckel) van Rumpt toe behoort?"

Als de nonnen uit het zuiden…

"De Dorini's zingen het: Als de nonnen uit het zuiden, de klokken laten luiden, gaat het dak eraf. Dat mag dan wel gelden voor de nonnen uit Vught, maar niet voor die in Liempde – mochten ze er nog wonen. De klokken zijn dan wel te horen maar er is geen wijzerplaat te zien op de kerktoren. Menig Liempdenaar zal dezer dagen tevergeefs een blik op het hoge uurwerk werpen."

Kom 's Saris

Een speciaal welkom zal er zijn voor de dorpsgenoten die een snelle oplossing vinden voor de vervanging van onze provinciebaas Van den Donk. "Weten ze het "Kom 's Saris" probleem wellicht zo'n draai te geven dat de in het slop geraakte bouwplannen van Liempde alsnog versneld uitgevoerd kunnen worden?"

Mè Ès op de bres

In het verleden is al meermalen gebleken hoe moeilijk het is om in de politiek alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. "Wordt het dan ook niet de hoogste tijd om te gaan denken aan "Mè Ès op de bres" voor een gedegen "Boxles" om straks gezamenlijk de strijd aan te binden tijdens de verkiezingen vanwege de hernieuwde herindeling? Het BELL-idee is prachtig, maar de "B" blijft hoe dan ook wel voorop staan. Misschien is het allemaal maar een wassen neus, maar dan toch. Men kan maar beter goed voorbereid zijn. Vandaar dat Op naor d'Honderd tijdens de 30e Kolderzitting een kwartiertje spreektijd biedt aan personen die oplossingen weten aan te dragen, onder meer voor de bovenstaande problemen."

Dat zal kunnen gebeuren op zondag 23 februari vanaf half elf in Café Het Wapen van Liempde. Voor eventuele info mail naar gerard_co@hotmail.com of bel naar 06 49 78 20 50.

gerard_co@hotmail.com

Meer berichten