Logo demeierijboxtel.nl
"Taekwondo is voor vijftig procent techniek en voor vijftig procent familie, vriendschap en verbroedering."
"Taekwondo is voor vijftig procent techniek en voor vijftig procent familie, vriendschap en verbroedering." (Foto: )

30-jarig jubileum Taekwondo School Dekker

Taekwondo School Dekker in Boxtel vierde zaterdag haar 30-jarig jubileum in de Dojang op de Amaliaschool in Boxtel. Sinds 1990 heeft Sabum Ad Dekker namelijk een eigen taekwondoschool.

BOXTEL - Dat vertelde grandmaster Peter Sanders dan ook trots in een speech tegen de genodigden. Hij gaf aan destijds volledig achter Ad te staan. "Als je maar één ding goed onthoudt", zei Sanders. "Taekwondo is voor vijftig procent techniek en voor vijftig procent familie, vriendschap en verbroedering. En dat is wat deze school al dertig jaar hoog in het vaandel heeft staan."

Er werd een training verzorgd voor zo'n 100 verschillende mensen, van beginner tot de hoogste dan-graad. Dat taekwondo verbroedert, was vooral te merken aan het plezier dat de mensen beleefden, zowel op de vloer als aan de kant. Voor de training was er een kort woordje van één van de bestuursleden, Alex van Vreede, die iedereen na de training uitnodigde om een hapje te gaan eten in gemeenschapshuis de Walnoot. "Want er wordt eerst hard gewerkt, voordat we lekker gaan eten".

Sabum Ad Dekker reist deze maand nog, op uitnodiging van ITF HQ, af naar Zuid-Korea, om aldaar les te gaan geven in het hoofdkantoor van ITF HQ.

Meer berichten