Logo demeierijboxtel.nl
Schrijver Alex Boogers. Kaarten voor Boek&Bal op 7 maart om 20.15 uur in Podium Boxtel zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl.
Schrijver Alex Boogers. Kaarten voor Boek&Bal op 7 maart om 20.15 uur in Podium Boxtel zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl. (Foto: )

Interview met schrijver Alex Boogers

Schrijver Alex Boogers wordt op 7 maart geïnterviewd door Tet van der Donk tijdens Boek&Bal in Podium Boxtel. Begin februari verschijnt zijn boek 'De zonen van Bruce Lee', een briefroman gericht aan zijn zoon. Hierin beschrijft hij hoe de 'vechtkunstenaar Bruce Lee' hem vormde.

LIEMPDE - Boogers schrijft romans waarin hij scherpzinnig het menselijk onvermogen laat zien. Zijn personages bevinden zich aan de onderkant van de maatschappelijke ladder. In 2015 verschijnt de roman Alleen met de goden, die bekroond wordt met de Nederlandse Boekhandelsprijs en de shortlist bereikt van de Libris Literatuurprijs. Uit de media (NRC Handelsblad): 'Boogers vertelt een verhaal dat in de Nederlandse literatuur zelden klinkt. De zeggingskracht is groot.'

De organisatie van Boek&Bal is in handen van de Stichting Boek en Bal Boxtel, samen met onder meer Babel Bibliotheek Boxtel. Rode draad van het Boxtelse Boek&Bal vormt het boekenweekthema 'Rebellen en dwarsdenkers'. Boek&Bal heeft aan het begin van de boekenweek opnieuw een mix van boeiende interviews, muzikale optredens en theateracts. Verder genieten van een echte DichtSlamRap battle en een feestelijke afsluiting met muziek van deejay Duo Rebel.

Voor het eerst wordt deze wedstrijd gehouden voor schrijftalent vanaf 16 jaar. Nog tot 15 februari kan iedereen een kort verhaal inzenden geinspireerd op het thema 'Rebellen en dwarsdenkers'. De Boxtelse Korteverhalenprijs wordt uitgereikt door de jury aan één van de genomineerden.

Meer berichten