Logo demeierijboxtel.nl
De Aggemarvanhuisaf Band heeft de kriebels en krabt deze met iedereen weg tijdens het Karnavals Kriebel Konsert.
De Aggemarvanhuisaf Band heeft de kriebels en krabt deze met iedereen weg tijdens het Karnavals Kriebel Konsert. (Foto: )

Kriebels bij Aggemarvanhuisaf Band

Wendy van Lijssel

'We gaan er een feestje van maken'

Ze zijn al enige tijd drukdoende om de puntjes op de i te zetten en hebben de kriebels. Die gaat De Aggemarvanhuisaf Band weg krabben tijdens het Karnavals Kriebels Konsert op zondag 9 februari vanaf 13.30 uur in Grand Café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 in Boxtel. Zoals gebruikelijk wordt het weer een gezellige muzikale middag compleet met hoog bezoek en muzikale gasten. De toegang is gratis.

BOXTEL – Onder de vlag van muziekvereniging Boxtel's Harmonie is al decennialang De Aggemarvanhuisaf Band (D.A.B.) actief. Een groep die plaatselijk en in de naaste omgeving goed bekend is. Vanwege de muzikale kwaliteiten, het feestelijke karakter en de flexibele instelling. Ze fungeren zelfstandig dus los van genoemde muziekvereniging en kunt bij de een of beiden spelen. Velen doen laatstgenoemde. Het maakt ook gelijk dat er op hoog niveau gespeeld wordt. Alleen het repertoire is anders. De groep past beslist niet in een hokje maar is van meerdere markten thuis. "Wij zijn niet alleen een blaaskapel/-orkest, maar net zo gemakkelijk een bigband of een dweilorkest. Het ligt aan de gelegenheid waar we uitpakken welke titel het beste bij ons past", vertelt lid en baritonist Els van Esch. Ze legt uit: "Tijdens carnaval spelen we daarbij passende muziek en zijn we meer een dweilorkest. We hebben echter nog meer in onze mars. Indien we ons presenteren als bigband op een podium, vullen we onze basis aan met een gitarist, toetsenist en (gast) zangers/zangeressen die ons versterken. Verder zijn we ook een blaaskapel met bijpassende muziek." Nadat enkele muzikanten stopten moest de groep het noodgedwongen even wat rustiger aan doen. Met een nieuwe drummer en basgitarist is de bezetting weer compleet. Hoewel: "We zoeken nog iemand die de sousafoon speelt. Die mag zich altijd melden", aldus Els. Met de huidige 15-koppige groep die een keer per week repeteert kan weer als vanouds muzikaal gas gegeven worden. Dat is dan ook precies wat De Aggemarvanhuisaf Band onder leiding van muzikaal leider Sjef van Weert gaat doen de komende tijd. Om te beginnen tijdens het traditionele Karnavals Kriebels Konsert. Een middag in carnavalssferen met vele gasten van divers pluimage die samen muzikaal een flinke duit in het zakje doen. Naast een optreden van De Aggemarvanhuisaf Band staan ook Bend Bekend uit Drunen, de Waaghalzen uit Gouda, de Naagers uit Tilburg en Echdweil en The Ducktownband uit Boxtel genoteerd. Er is echter meer. "We krijgen bezoek van Prins Donald VI en gevolg en Christian van Zogchel en Jan de Koning gaan als winnaars van het Kwekdeuntjesfist hét carnavalslied van Boxtel ten gehore brengen", somt Els op, om tevreden te constateren." We gaan er een feestje van maken." Dat kan gratis bezocht worden, al dan niet in carnavalskledij. Noteer ook: Zaterdag 22 februari in Rembrandt Het Waggelpodium.

Meer berichten