Logo demeierijboxtel.nl
De zittingsavonden in Ploegersland (Liempde) met als thema Liemt terug naar ooit. Foto: Ad van de Wetering.
De zittingsavonden in Ploegersland (Liempde) met als thema Liemt terug naar ooit. Foto: Ad van de Wetering. (Foto: )

Nostalgie bij zittingsavonden

Dit jaar gingen we terug in d'n tèd tijdens het 50-jarig jubileum van de zittingsavonden van Ploegersland. Die waren op 30, 31 januari en 1 februari. Dankzij het gekluns van Martien Watt en Jan Volt reisde het publiek met de teletijd-Duiventoren tijdens drie uitverkochte avonden door de tijd van medleys, kunst, burgerlijkheid en tobamusement. En kregen zij een glimp van de toekomst te zien.

LIEMPDE - Naast grappen en grollen voerde vooral nostalgie de boventoon. Paul Saris trapte af en bracht de nostalgie van carnaval naar boven. Het publiek zong gezellig mee met Carnaval in Ploegersland, heel gewoon. Als snel volgden de dansmariekes uit de oude doos. In hun spanbroekjes hupsten de dames op leeftijd over het podium. De Partyploegers gaven een spectaculaire show op Abba. Het publiek maakte later op de avond een tijdsprong naar de toekomst en kwam terecht in De Wekker Draait Door. Geert Hoest vroeg bijzondere gasten naar hun eikmoment. Zo was broekzoeker Arnold interessante putten tegengekomen, zoals Chris, Ria en Eric Put.

In een snelle revue kwam 50 jaar Kromploegers aan de orde. Volgens een paar ploegers deugde er niks van de kleding, instrumenten en internationale activiteiten. Alles was uit de tijd. Of de jeugd de toekomst heeft? De tijd zal het leren. Vervolgens belandde het publiek in het atelier van de grote meesters. Van schilderen kwam niets terecht, ondanks aanmoedigingen van Martien Meiland en Jan Verhoeven. Vincent van Gogh was namelijk net zijn oor verloren na een scheerbeurt bij kapsalon Anne. Herman Brood had meer interesse in een fles terpetine en Anton Neijboer in jonge meiden. Tot opluchting van Martien Watt en Jan Volt kwam het publiek ook weer terug in 2020. De teletijd-Duiventoren besloten ze maar snel te ontmantelen.

Meer berichten