Logo demeierijboxtel.nl
Koen Schalkx staat mede met een 7-koppige organisatie aan het organisatieroer, schrijft teksten en neemt deel aan een sketch in de Oggelrevue.
Koen Schalkx staat mede met een 7-koppige organisatie aan het organisatieroer, schrijft teksten en neemt deel aan een sketch in de Oggelrevue. (Foto: )

Iedereen gaat ze zien vliegen in Esch

Wendy van Lijssel

Op reis in de Oggelvorsenpoel

Enkele jaren geleden landde Koen Schalkx uit Esch in de organisatie van de jaarlijkse Oggelrevue waar hij zich, samen met velen, op meerdere vlakken voor inzet. Iedereen is donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari om 20.00 uur uitgenodigd voor dit evenement dat zoals gebruikelijk zijn 'vleugels uitslaat' in Dorpshuis De Es in Esch. De zaal is open om 19.30 uur.

ESCH – De Oggelrevue die binnenkort het Dorpshuis in Esch weer even op zijn voegen laat trillen is een vermakelijke avond voor het dorp met sketches, muziek, een vlotte babbel en grappige filmpjes. Een dusdanig vermakelijke avond dat jaren geleden bezoek(st)ers bij wijze van spreken voor de deur lagen om een kaartje te bemachtigen. De organisatie besloot er daarom jaren geleden al een dag aan te plakken en er een 3-daags event van te maken. Onder de vlag van de plaatselijke stichting is een 7-koppige commissie al tijden doende om 'in vliegende vaart' alles in goede (start)banen te leiden. Ook de 21-jarige Koen Schalkx maakt hier onderdeel van uit. "Dit wordt mijn 4e jaar", vertelt hij opgewekt en vervolgt: "Ik schreef voetbalverslagen voor Essche Boys. Die doopte ik doorgaans in een humoristisch jasje. Vervolgens ben ik benaderd door de Oggelrevue." Koen staat mede aan het organisatieroer en schrijft teksten, maar dat is niet het enige. "Ik doe elk jaar mee met een act. Alleen of met meerderen. Dit jaar doe ik iets samen met een aantal vrienden", vertelt hij opgewekt. Hij legt uit: "We stellen altijd een programma samen waarbij we proberen om het thema als een rode draad door de avond te laten lopen. Het decor waarin alles opgevoerd wordt, is ook in die setting." Met de kreet 'Ge ziet ze vliegen in de Oggelvorsenpoel' verrijst er in het dorpshuis deze avond een vliegveld compleet met piloten en stewardessen. Iedereen kan gaan genieten van een enkele uren durende reis. "Er is geen presentator. De ene act loopt bijna naadloos over in het volgende gebeuren. We vragen deelnemers om te proberen iets in het thema neer te zetten. Daarbij zijn er ook grappige filmpjes. Die worden gemaakt door mensen die graag een bijdrage leveren, maar bijvoorbeeld geen tijd hebben om drie dagen achter elkaar aanwezig te zijn of het te spannend vinden om het voor publiek neer te zetten", legt Koen uit. Naaste vaste krachten zoals Paul van de Bruggen, Dave Trappel en Esther Rovers is er ook ruimte voor nieuwkomers. Iedereen die wil kan een bijdrage leveren en wordt door de organisatie op het goede (vlieg)spoor gezet. "Dan gaan we in gesprek, leggen uit wat de bedoeling is en eventueel maak ik een tekstopzetje. Er zijn dit jaar sketches, muziek, filmpjes en een buut van tonproater Peter van Houtum", aldus Koen. Met een lachje: "Uiteraard schromen we niet om bekende mensen uit Esch op de hak te nemen." De overgebleven kaartjes na de voorverkoop zijn te reserveren via oggelrevue@gmail.com en kosten € 10,- p.p.

Meer berichten