Logo demeierijboxtel.nl
Yourie van Velder (L) (Ward van de Meerendonk) en Epke van Ploegersland (Loek van Abeelen). Foto: Hans van Doorn
Yourie van Velder (L) (Ward van de Meerendonk) en Epke van Ploegersland (Loek van Abeelen). Foto: Hans van Doorn (Foto: Hans van Doorn)

Liempdse topsport in Ploegersland

Redactie

Jeugdzittingsavonden

De beste playbacknummers, de leukste sketches en de mooiste toneelstukken: dit samengevat noemen we in Liempde de Jeugdzittingsavonden. Twee thema-avonden waar de Liempdse jeugd de bühne opklimt vóór de Liempdse jeugd. Dit onder begeleiding van het opleidingsorkest Be Cool! 'De Liempdse Spelen' was het thema van de Jeugdzittingsavonden.

LIEMPDE - De spelen werden gehouden in Ploegerspaleis Het Hof, waar vele topsporters werden gecontracteerd voor een optreden tijdens deze twee avonden op 24 en 25 januari. Na het ontsteken van de 'oLiempische vlam' werden door Jeugdprinses Elin d'n Urste, Adjudante Loes en de Jeugdraad 'De Liempdse Spelen' geopend. De openingsceremonie werd extra feestelijk ingeluid door een dans van de Partyploegers waarna beide groepen van de Partyploegers later deze avond nogmaals het publiek trakteerden met hun showdansen.

Echte topsport heeft scheidsrechters nodig. Deze werden gevonden in Sofie Saris en Karlijn van der Pas. Zij verzorgden de rode draad van deze avond door het uitvoeren van dopingcontroles en het VAR-systeem. Buiten de playbacknummers die eerder deelname verdienden door de 1e-prijs of Vrolijk Noot te winnen tijdens het Ploegerangfestival, werden er diverse nieuwe sketches en toneelstukken voorgedragen. Zo kwamen Yourie van Velder en Epke van Ploegersland langs om met het publiek ervaringen te delen over hun topsportcarrière. Deze grappige anekdotes zorgden voor veel gelach in de volle zaal. Het bleek later de perfecte start van een fantastische avond.

Dat topsport echt leeft binnen Ploegersland liet Saar van der Velden zien door samen met twee vriendinnen, Fay Janssen en Fenne van de Laak, een turnact op te voeren, waarbij radslagen, spagaten, Arabieren en andere vluchtelementen elkaar razendsnel opvolgden. Het was de eer aan Cas de Kort en Tim van Roosmalen, Jeugdprins en –adjudant van vorig seizoen, om de Jeugdraad van dit jaar, door persoonlijke blunders, voor te stellen aan het publiek. Dit gebeurde als strak geklede bobsleeërs met een heuse bobslee badkuip.

Meer berichten