Logo demeierijboxtel.nl
Tijdens Boek & Bal in Podium Boxtel op 7 maart 2020 wordt de Boxtelse Korteverhalenprijs uitgereikt.
Tijdens Boek & Bal in Podium Boxtel op 7 maart 2020 wordt de Boxtelse Korteverhalenprijs uitgereikt. (Foto: )

Rebellen en dwarsdenkers gezocht voor verhalenwedstrijd

Jaarlijks organiseert de Stichting Boek & Bal in Boxtel het Boekenbal. Ook dit jaar vindt dit plaats, op 7 maart in Podium Boxtel. "Nieuw dit jaar is dat wij een wedstrijd organiseren voor amateur schrijvers uit Boxtel en directe omgeving om een kort verhaal te schrijven vanuit het thema van de Boekenweek van dit jaar: Rebellen en dwarsdenkers."

BOXTEL - De spelregels voor deze wedstrijd zijn de volgende:

Iedereen vanaf 16 jaar kan een zelf geschreven kort verhaal inzenden. Hierbij sta je niet onder contract bij een uitgeverij of producent. Dit verhaal dient gerelateerd te zijn aan het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' De stichting Boek en Bal Boxtel zorgt voor een deskundige en onafhankelijke jury van mensen werkzaam in een literaire boekhandel, de bibliotheek en het onderwijs.

Boek & Bal

Tijdens Boek & Bal in Podium Boxtel op 7 maart 2020 wordt de Boxtelse Korteverhalenprijs uitgereikt aan de beste van alle inzendingen. Deze prijs bestaat uit een boekenbon van 100 euro. Verder zijn er prijzen voor andere genomineerden waaronder een boekenbon en een jaarabonnement voor de Bibliotheek.

Deelnemers mogen niet meer dan één inzending insturen. Het korte verhaal moet tussen de 450 en 1500 woorden lang zijn. De verhalen kunnen tot en met 15 februari ingezonden worden via info@boekenbalboxtel.nl. "Wat betreft het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' kan er ruim gedacht worden. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de gevestigde orde. Het is een groot goed dat schrijvers de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars en onafhankelijk te zijn", laat de organisatie alvast weten.

Verhaal moet tussen de 450 en 1500 woorden lang zijn

"Alhoewel het moeilijk is een inschatting te maken van het aantal inzendingen verwachten wij toch wel ongeveer tien in aanmerking komende inzendingen. Deze worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van het onderwijs, de bibliotheek, de schrijvers zelf en de boekhandel. Tevens proberen we alle ontvangen korte verhalen te bundelen en te publiceren."

Meer berichten