Logo demeierijboxtel.nl
Woensdag 15 januari heeft Kas de bevestiging gekregen dat hij één van de geselecteerde rijders is. Foto: Jan Staak
Woensdag 15 januari heeft Kas de bevestiging gekregen dat hij één van de geselecteerde rijders is. Foto: Jan Staak (Foto: )

Kas (15) van start in nieuwe Northern Talent Cup

Het 15-jarige Boxtelse racetalent Kas Beekmans gaat in het seizoen 2020 van start in de nieuwe Northern Talent Cup. Na een moeilijk jaar is de coureur blij dat hij zijn racecarrière kan vervolgen in deze competitie die onder andere zal rijden tijdens twee MotoGP evenementen en met de World Superbike in Assen.

BOXTEL - 2019 eindigde voor Kas niet zoals gehoopt. Door het ontbreken van voldoende budget kon de 15-jarige coureur het seizoen na de zomerstop niet afmaken bij Ernst Dubbink Eveno Racing in de European Talent Cup. In de afgelopen maanden hebben Kas en zijn team niet stilgezeten en is hard gewerkt aan een plan voor een vervolg van de raceactiviteiten in het seizoen 2020. Kas is dan ook enorm blij dat hij binnenkort een grote sponsor kan presteren, waardoor hij komend seizoen weer op hoog niveau kan racen.

De coureur uit Boxtel, die in 2017 kampioen werd in de Molenaar NSF100 Cup, heeft zich eind vorig jaar ingeschreven voor de nieuwe Northern Talent Cup die in 2020 voor het eerst van start zal staan. Woensdag 15 januari heeft Kas de bevestiging gekregen dat hij uit de vele inschrijvingen één van de geselecteerde rijders is. De Northern Talent Cup is een Moto3 kampioenschap met gelijkwaardige motoren en coureurs uit Noord-Europa. Kas en zijn team zijn nog wel op zoek naar meer bedrijven die hen willen ondersteunen om hun ambities voor het seizoen 2020 en de toekomst te verwezenlijken. Naast de rijders werd ook de kalender voor het seizoen 2020 gepresenteerd. Die vormt een enorme motivatie, waarbij de Northern Talent Cup onder andere zal rijden tijdens de MotoGP evenementen in Brno en op de Sachsenring. De eerste ronde van het kampioenschap is meteen de thuisrace van Kas tijdens de World Superbike op het TT Circuit Assen. Dit evenement zal worden verreden van 17 tot en met 19 april. In totaal bestaat de kalender uit zeven evenementen. Kas zit momenteel al vol in zijn voorbereiding om sterk en topfit aan het seizoen te kunnen beginnen. De jonge coureur is vanzelfsprekend erg blij met deze opsteker: "We zijn na de teleurstelling van vorig jaar niet bij de pakken neer gaan zitten en ik ben heel blij dat ik onze nieuwe plannen bekend mag maken! De Northern Talent Cup is een prachtig nieuw kampioenschap en het wordt gesteund door de Dorna, waardoor het veel aandacht zal krijgen. Mijn doel is om minimaal voor het podium te gaan in deze nieuwe cup. Ik ben alle mensen die mij steunen zo enorm dankbaar, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Ook wil ik de KNMV bedanken voor hun steun."

Meer berichten