Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

A happy new year!

Een gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar allemaal! Wat begon het jaar al heftig hè? Met die brand in die Arnhemse flat, waarbij een vader en een vierjarig zoontje omkwamen. En de moeder en dochter zwaargewond in het ziekenhuis belandden? Wat een angst en paniek moet daar geweest zijn! En wéér meer vuurwerkgewonden. En al dat geweld tegen hulpverleners. Ik vind het zó tegendraads…mensen die je, met gevaar voor eigen leven soms, komen helpen en die je dan opzettelijk dwarsboomt en belaagd.

Hoe kijken jullie naar een nieuw jaar? Ga je gewoon verder op de oude voet? Heb je goede voornemens? Zijn er doelen of wensen die je hoopt te bereiken dit jaar? Wat neem je mee van het afgelopen jaar? En wat laat je zéker los?

ROER OMGOOIEN

Ik doe niet aan goede voornemens op 1 januari. Die sneuvelen mij veel te snel. Als je iets wilt voornemen of wilt doen, dan kan dit elke dag van het jaar. In 2015 besloot ik op 17 juni dat het klaar was met die kilo's die ik meesleepte. De weegschaal was ongenadig met me, dit moest anders! Op die dag besloot ik het roer om te gooien. Ik stopte met frisdranken en sappen, ik verving snoep, koek en chips door fruit en rauwkost als tussendoortje en ik begon met meer bewegen. Hardlopen, zwemmen en vaker de fiets in plaats van de auto. En het loonde al gauw. Aan het eind van de zomer was ik al vijf kilo kwijt en begonnen mensen op te merken dat ik smaller werd. Na een jaar was ik achttien kilo kwijt en was ik tevreden met hoe ik er uit zag. Smaller hoefde het niet.

Nu zie ik de weegschaal langzaam weer opkruipen

Nu zijn we 3,5 jaar verder. Ik zie de weegschaal toch langzaam weer opkruipen, hoewel gelukkig nog niet desastreus. Daar ga ik dus wel mee aan de slag! De hardloopschoenen moeten weer ondergebonden worden. Ook nam ik me voor eens een tijdje geen alcohol te drinken. Niet omdat ik mee wil in die landelijke campagne van een maand niet drinken. Puur voor mezelf. Omdat ik merk dat ik slechter slaap wanneer ik wat gedronken heb. En dan bedoel ik al na één glaasje. 'Is me dat ene glaasje dan een nacht woelen waard?', vroeg ik me af.

ONDERSTEUNEN

Ook op werkgebied heb ik een paar doelen en wensen voor ogen voor aankomend jaar. Zo wil ik me verder verdiepen in familie- of systeemopstellingen, waarvoor in maart de eerste studiedagen al gepland staan en ik hopelijk later dit jaar ook de vervolgcursus kan doen. Dit zal me helpen om kinderen én ouders nog beter te kunnen ondersteunen en helpen.

Ik wens dat mijn werk dit jaar nog meer bekendheid krijgt. Niet alleen mijn praktijk, maar ook de hele vaktherapie an sich, zodat nog meer mensen kunnen profiteren van deze mooie vorm van therapie. Daarvoor zet ik me in voor mijn beroepsvereniging, om hier ook concreet toe bij te dragen.

Ik wens je voor nu een fijne dag!

Meer berichten