Logo demeierijboxtel.nl
Het concert van de Dieter van der Westenband in Podium Boxtel begint zaterdag1 februari om 20.15 uur.
Het concert van de Dieter van der Westenband in Podium Boxtel begint zaterdag1 februari om 20.15 uur. (Foto: )

'Mix van Mark Knopfler en Neil Young'

Redactie

De bühne in Podium Boxtel wordt zaterdag 1 februari ingeruimd voor de Dieter van de Westenband. De groep rond de bekende zanger-gitarist die ook deel uitmaakt van de Boxtelse band Kasba, staat in de theaterzaal aan de Burgakker met de voorstelling 'Me and You'.

BOXTEL - Een koesterplaat. Zo werd het laatste album van de Dieter van der Westenband in Muziekkrant OOR omschreven. De plaat, die eveneens 'Me and You' heet, werd vorig jaar onder grote belangstelling gepresenteerd in de Amsterdamse poptempel Paradiso. In de Americana Chart, een Europese hitlijst voor Amerikaans rootsmuziek, reikte het album tot de dertiende plaats.

Van der Westen werd beïnvloed door de Canadese folkzanger Neil Young, maar is ook een fervent aanhanger van de muziek van Mark Knopfler (Dire Straits). Daarnaast zijn de invloeden van zowel Bruce Springsteen als Tom Waits terug te horen in zijn werk. Hij speelde in het verleden onder meer samen met Bløf, Frank Boeijen, Thé Lau, Gerard van Maasakkers en het Metropole Orkest.

Wereldmuziek

Van der Westens betrokkenheid bij Kasba betekent dat tijdens zijn concerten vaak ook wereldmuziek te beluisteren is. Hij is al ruim twintig jaar als muzikant en producer verbonden aan de bekende Boxtels-Marokkaanse band waarmee hij optrad in binnen- en buitenland.

Hoogepunt was een optreden in de Amsterdam Arena in 2002

Hoogtepunt was het optreden in de Amsterdam Arena in 2002. Kasba opende toen het huwelijksfeest van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het programma dat de Dieter van de Westenband in Podium Boxtel vertolkt is een mengeling van verstilde rootsfolk en groovy Americana. De groep bestaat naast Dieter van der Westen ook uit zijn broer Eric van der Westen (contrabas), Aron Raams (elektrische gitaar), Gijs Anders van Straalen (drums), Joost Abbel (dobro en banjo) en Mirte de Graaff (viool).

Kaartverkoop

Het concert van de Dieter van der Westenband in Podium Boxtel begint zaterdag 1 februari om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl en bij de vaste voorverkoopadressen Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel.

De prijs bedraagt 17,50 euro inclusief pauzedrankje.

Meer berichten