Logo demeierijboxtel.nl
Meer informatie over de wedstrijd en de Boekenweek is te vinden op de website.
Meer informatie over de wedstrijd en de Boekenweek is te vinden op de website. (Foto: )

Schrijver in spé? Doe mee aan schrijfwedstrijd in Boxtel

De Boekenweek (van 7 tot en met 15 maart) krijgt dit jaar in Boxtel een bijzondere invulling. Het thema van de Boekenweek van dit jaar is Rebellen en dwarsdenkers, dat wordt belicht door een wedstrijd. Iedereen kan een zelf geschreven kort verhaal inzenden waarin dit onderwerp terugkomt.

BOXTEL - Het is een wedstrijd voor iedereen vanaf 16 jaar die niet onder contract staat van een uitgeverij of producent. De stichting Boek en Bal Boxtel zorgt voor een deskundige jury van mensen werkzaam in de literaire boekhandel, bibliotheek en het onderwijs.

Hoofdprijs boekenbon van honderd euro

Boek en Bal

Tijdens Boek & Bal in Podium Boxtel, gehouden op zaterdag 7 maart 2020, wordt de Boxtelse Korteverhalenprijs uitgereikt aan de beste van alle inzendingen. Deze prijs bestaat uit een boekenbon ter waarde van maar liefst euro.

Verder zijn er prijzen voor andere genomineerden waaronder een boekenbon en een jaarabonnement voor de Bibliotheek. "We streven ernaar om alle verhalen te bundelen en tijdens Boek&Bal te publiceren", stelt men bij de organisatie.

Spelregels

Tot de spelregels behoort dat deelnemers niet meer dan één inzending insturen. Het korte verhaal moet tussen de 450 en 1500 woorden lang zijn. De korte verhalen kunnen tot en met 15 februari ingezonden worden.

Korte verhaal moet tussen de 450 en 1500 woorden lang zijn

Thema

Wat betreft het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' kan er ruim gedacht worden. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de gevestigde orde. Het is een groot goed dat schrijvers de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Meer informatie over de wedstrijd en de Boekenweek is te vinden op de website.

www.boekenbalboxtel.nl

Meer berichten