Logo demeierijboxtel.nl
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van D’n Liempdsen Herd.
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van D’n Liempdsen Herd. (Foto: )

Expositie schilderijen Riekie Wilborts

Redactie

Tot en met vrijdag 28 februari 2020 exposeert Riekie Wilborts-de Laat met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). De expositie is te bezichtigen gedurende de openingstijden van D'n Liempdsen Herd: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

LIEMPDE - Riekie Wilborts-de Laat is in september 1938 geboren in Liempde, schuin tegenover de kerk. Als kind vond zij tekenen een leuk vak op school en zij werd hierin gestimuleerd door een van de nonnen. Op 16-jarige leeftijd verliet Riekie Liempde doordat haar ouders gingen verhuizen. Liempde met al zijn mooie boerderijen en schitterende natuur bleef Riekie trekken en deed haar dikwijls terug gaan naar het dorp waar ze geboren, en voor een gedeelte opgegroeid, was.

Liempde met al zijn mooie boerderijen en natuur

Op haar 39ste is Riekie weer begonnen met tekenen en later schilderen. Het impressionisme trok altijd haar aandacht. Ze heeft les gehad van twee bekende kunstenaars Riekje Offerhaus en Hans Leyerzapf en heeft zichzelf steeds verder ontwikkeld.

De natuur houdt Riekie altijd bezig en ze werkt dan ook graag buiten. Riekie werkt met verschillende materialen: potlood, aquarel, olieverf en soft pastel. Het werk dat tentoongesteld wordt in D'n Liempdsen Herd is soft pastel krijt, gemaakt in Liempde in 2015. Bij de werken ligt informatie over de schilderijen en een logboek waarin mensen kunnen schrijven wat ze van de werken vinden. De schilderijen zijn ook te koop.

Expositie

Van zondag 12 januari tot en met vrijdag 28 februari 2020 exposeert Riekie met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van D'n Liempdsen Herd: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

www.liempdsenherd.nl

Meer berichten