Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Café Van der Velden aan de Barrierweg.
Foto: Café Van der Velden aan de Barrierweg. (Foto: )

Wandelexcursie Ontstaan van kroegen en herbergen

Zondag 19 januari 2020 verzorgt Gastvrij Liempde-gids Wim Bressers de wandelexcursie 'Ontstaan van kroegen en herbergen'. Een wandeling door het centrum van Liempde langs de plaatsen waar vroeger herbergen en cafés stonden. De wandeling start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd.

LIEMPDE - Gastvrij Liempde-gids Wim Bressers neemt de wandelaars mee door het centrum van Liempde en vertelt over de herbergen die er waren, en die er nog steeds zijn. Waar waren ze? En waarom stonden ze daar? De herbergen waren belangrijk voor reizigers, maar wat was hun betekenis voor de gemeenschap? Waardoor ontstonden er kroegen, later cafés genoemd? Welke invloed hadden de vele soldaten die hier door de eeuwen heen gelegerd waren op deze zaken? De excursie geeft een antwoord op al deze vragen en wordt aangevuld met mooie en interessante verhalen uit vroegere tijd.

De wandelexcursie start zondag 19 januari om 10.00 uur. Rond 12.00 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon inclusief kopje koffie/thee. Om zeker te zijn van deelname graag aanmelden per mail via info@liempdsenherd.nl.

Meer berichten