Logo demeierijboxtel.nl
Natuurwerkgroep Liempde houdt deze week een lezing. Foto: Ton Popelier
Natuurwerkgroep Liempde houdt deze week een lezing. Foto: Ton Popelier (Foto: )

List en bedrog in de natuur: lezing in Liempde

Redactie

Op donderdag 9 januari 2020 organiseert Natuurwerkgroep Liempde een lezing met als thema List en bedrog in de natuur. De lezing wordt gegeven door Rini Kerstens. "De natuur is iets waar we erg van kunnen genieten vanwege haar schoonheid, variatie en seizoenswisselingen."

LIEMPDE - Als je wat verder kijkt blijkt de natuur echter ook een ware slangenkuil te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd.

Een strijd om het (voort-)bestaan. Aan de kost komen, vijanden ontlopen en een partner bemachtigen, daar gaat het om. Een grote bek en een uitgebreid darmstelsel, snel uit de voeten kunnen en passionele paringsdrift zijn daarbij niet toereikend.

Natuur blijkt een ware slangenkuil te zijn

Overleven

Om echt te overleven is een groot aantal uiteenlopende talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn daarbij een open boek, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes. Camouflage, imponeren en afschrikken, op het verkeerde been zetten en misleiden, geraffineerde verleidingstechnieken en botweg bedriegen. "Ook in de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen. De lezing probeert een indruk te geven van deze trukendoos van list en bedrog."

Rini Kerstens

De lezing wordt verzorgd door Rini Kerstens, een biologieleraar in ruste. Rini is al vaker spreker geweest voor lezingen van de Natuurwerkgroep Liempde en steeds weet hij de toehoorders te verrassen met zijn verhalen.

Gratis

Iedereen is welkom bij de lezing. De toegang is gratis. Meer over de natuurwerkgroep op de site.

www.natuurwerkgroepliempde.nl

Meer berichten