Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

Protesterende politie

"Het is over" of "het is zover"? Het is moeilijk te lezen wat er nu precies staat op de spandoeken waarmee deze politiemensen de straat op zijn gegaan. En ook de kruiwagens kunnen meerdere betekenissen hebben. Kijken we hier naar een protest, of juist naar blije agenten op weg naar hun nieuwe onderkomen in Schijndel? Een jaartal ontbreekt, maar we zijn beland in de tijd van "die pet past ons allemaal", die in de jaren zeventig en begin jaren tachtig veel gehoord was.

REGIO - Volgens de omschrijving heeft deze stoet te maken met de nieuwbouw van het politiebureau, en is de politievrouw in het midden Wilma van Esch. Herken je mensen die op de foto staan?

Weet jij wat de precieze aanleiding is geweest voor de optocht? Wie vertelt ons het verhaal achter deze foto? Neem dan contact op.

Kijk naar toen

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/schijndel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl

Meer berichten