Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

Ballonnenzee in Gemonde

Feest aan de Sint Lambertusweg in Gemonde: de nieuwe gymzaal De Viersprong opent haar deuren. Mies den Otter legde het tafereel vast, maar wanneer is dit nu geweest? oor de opening van dit Gemondse gebouw moeten we verder terug dan dit decennium, want dat het oplaten van ballonnen niet zo feestelijk is voor het milieu, is zo te zien nog geen issue. Gewoon een kaartje aan je ballon en dan maar hopen dat die van jou zoveel mogelijk kilometers aflegt.

Het geeft de opening van de gymzaal een uitbundig karakter, maar wat zich allemaal heeft afgespeeld, en wanneer, weten we niet.

Welke kinderen mochten hier een ballonnetje oplaten? Wie verrichtte de officiële opening? Wie bedacht de naam? En hoe was de gymzaal zelf, wie heeft hier nog vaak gesport? De kinderen op deze foto weten hier vast van alles over te vertellen. Rechts op de foto herkennen we de fotograaf van het Brabants Dagblad, Jan Verhoeff met z'n kenmerkende muts op. Maar meer namen hebben we niet. Sta jij op de foto? Of herken je je broertje of zusje? Vertel jij ons het verhaal achter deze foto?

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? 'Kijk naar toen' is een productie van het BHIC.

Meer berichten