Logo demeierijboxtel.nl
Dat het een rage is geworden, kun je wel stellen. Na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Utrecht poppen de Jeu de Boules-bars uit de grond.
Dat het een rage is geworden, kun je wel stellen. Na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Utrecht poppen de Jeu de Boules-bars uit de grond. (Foto: )

Jeu de boules in Boxtel: weer helemaal hip

Jeu de Boules is weer helemaal terug. Hoe kan het toch dat dit kneuterige spelletje dat vooral werd gespeeld door senioren ineens zijn opmars heeft gemaakt? En waarom zijn het vooral de 'millennials' dit het ballenspel weer omarmen?

BOXTEL - Dat het een rage is geworden, kun je wel stellen. Na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Utrecht poppen de Jeu de Boules-bars uit de grond. Niet alleen hippe stedelingen wanen onder het geniet van een speciaal biertje en een bitterboule, maar ook hoogopgeleiden en complete families. "Het is een ouderwetse bezigheid, maar ondernemers steken het in een hip jasje. Ook bij Boerderij 't Dommeltje in Boxtel is het tegenwoordig een succesformule voor een geslaagde uitje. Juist omdat het gevoel van de camping omhoog haalt. Zonder telefoon genieten met je vrienden. Zo simpel kan het zijn." Tijdens de try-out afgelopen week, zag boer John het gebeuren. "Oehhh, maar een halve centimer te weinig," schreeuwt één van de jonge spelers uit. En op de baan ernaast werd er zelfs een overwinningsdansje uitgevoerd. Wat de spelers vooral tof vonden? Dat ze uitzicht hadden op de koeien in de naastgelegen stal. "Ja, we verwachten deze winter veel boekingen," aldus John. Iedereen is welkom.

Meer berichten