Logo demeierijboxtel.nl
Boaz Tooren is verslaafd aan het schrijven van zijn eigen muziek en vond in zangeres Eveliene Pas zijn gelijke. Foto: Wendy van Lijssel
Boaz Tooren is verslaafd aan het schrijven van zijn eigen muziek en vond in zangeres Eveliene Pas zijn gelijke. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Singer-songwriter Boaz is verslaafd

Wendy van Lijssel

'Ik grijp elke kans aan'

"Ik grijp elke kans aan die ik krijg om te schrijven én performen." Dat statement komt van de nét 16-jarige Boaz Tooren uit Boxtel. Een jonge singer-songwriter die een opleiding artiest/theater volgt aan het ROC in Tilburg en naast muziek maken, net zo veel plezier heeft in het schrijven van teksten. Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken, schreef hij samen met zangeres Eveliene Pas het nummer 'Je bent niet alleen', dat recent werd gelanceerd en te horen is op YouTube en spotifiy.

BOXTEL – Met een moeder die dwarsfluit speelt, daar les in geeft, zangdocente is, maar ook dirigeert is het niet verwonderlijk dat Boaz Tooren muzikale genen heeft. "Op de basisschool vond ik muziek al heel tof en interessant. Zeker toen ik in groep 2 meedeed aan een playbackshow. Ik vond het gaaf om op dat podium te staan en ik won. Daarmee werd ik als 6-jarige de Popie Jopie van de school. Ook dát vond ik heel leuk", blikt Boaz terug. Hij besloot direct gitaar te gaan spelen en begeleidde zichzelf met zang. De piano thuis bleef ondertussen ook niet onberoerd maar: "Dat heb ik mezelf zonder lessen geleerd", meldt hij tussen neus en lippen. Ook de basisschool ging met de tijd mee dus uiteindelijk werd de playbackshow vervangen door Vorstenpoel's got Talent. Uiteraard was Boaz van de partij. Niet meer playback, maar live spelend en zingend. Dat deed hij vanaf 9-jarige leeftijd ook met een vriendje en via de muziekschool volgden er optredens. Naast muziek maken kwam er op circa 13-jarige leeftijd echter een nieuwe liefde bij. "Toen ben ik mijn eigen muziek gaan schrijven. Dat doe ik sinds die tijd élke dag. Dat is een verslaving geworden", lacht hij en voegt toe: "Dat is samen met optreden een van de mooiste dingen die er is. Daar haal ik zoveel energie uit." Boaz is een singer songwriter en kreeg hierin sturing van niet de minste. "Ik heb twee jaar les gehad van (songfestivalwinnaar) Duncan Laurence. Van hem heb ik echt heel veel geleerd", stelt hij. Hoewel alleen schrijven leuk is, vind hij het echter nóg leuker om dat met anderen te doen. Enige tijd geleden vond hij hierin een soulmate in Eveliene Pas. Een 23-jarige zangeres uit 's-Hertogenbosch die bijna een gelijkwaardige cv heeft. Naast zingen, gitaar en piano spelen, schrijft ze namelijk ook zelf muziek en treed op. Vanaf het moment dat Eveliene en Boaz aan elkaar werden voorgesteld is er een enorme klik. "We halen beiden levensenergie uit muziek maken en schrijven en zitten echt op hetzelfde level", meldt Boaz. Het afgelopen jaar waren ze doende met studio-opnames van een speciaal mantelzorglied dat helemaal uit hun koker kwam. Het zal in de toekomst waarschijnlijk niet het laatste zijn wat we van hen horen want: "Wij werken zo fijn samen dat we besloten hebben om door te gaan. Intussen hebben echt al veel vétte nummers op papier gezet." Boaz uit de grond van zijn hart: "ik grijp sowieso elke kans aan die ik krijg om te schrijven en performen."

Meer berichten